22 Σεπτεμβρίου 2016

Bloomberg: Πώς ο Στουρνάρας «κέρδισε» τον Τσίπρα στην υπόθεση της Τράπεζας Αττικής

από το newmoney.gr

Για ήττα του Αλέξη Τσίπρα από τον Γιάννη Στουρνάρα αναφορικά με το ζήτημα της Τράπεζας Αττικής κάνει λόγο το Bloomberg, σε εκτενές του αφιέρωμα στο θέμα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο η νίκη του κ. Στουρνάρα μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική εφόσον φυσικά το επιθυμεί και αφού ολοκληρωθεί η θητεία του ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Στουρνάρας απείλησε να θέσει την Τράπεζα Αττικής υπό εποπτεία, εάν δεν γίνονταν δεκτός ως διευθύνων σύμβουλος αυτός που είχε επιλέξει η ΤτΕ. Η απόφαση αυτή ταρακούνησε την ελληνική κυβέρνηση η οποία αντιμετώπιζε την Τράπεζα Αττικής -μη συστημική τράπεζα – ως "όχημα" ελέγχου του τραπεζικού τομέα. Μετά την απειλή Στουρνάρα οι μέτοχοι της Τράπεζας Αττικής αποφάσισαν να δεχθούν το ν υποψήφιο της ΤτΕ».

«Υπάρχει ένας Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ των δύο (σ.σ.: Αλ. Τσίπρα και Γ. Στουρνάρα), ο οποίος ενίοτε αναζωπυρώνεται», τονίζει ο κ. Αριστείδης Χατζής, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και προσθέτει «τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην κυβέρνηση υπάρχουν φωνές που θέλουν να "πάρουν το κεφάλι" του Στουρνάρα, αλλά η ηγεσία κατανοεί ότι δεν μπορεί να το πράξει, καθώς έχει τη στήριξη της ΕΚΤ».

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στη συνάντηση που είχαν οι κ.κ. Τσίπρας και Στουρνάρας το περασμένο Σάββατο, αλλά και στο θέμα που αφορά τον εκτεταμένο δανεισμό προς τον Χρ. Καλογρίτσα «η οικογένεια του οποίου κέρδισε μία εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών που δημοπρατήθηκαν, με το ποσό των 53 εκατ. ευρώ».

Αναφορά γίνεται και για τις «στενές σχέσεις» του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα αλλά και τις δηλώσεις του κ. Σπίρτση ενάντια στον κ. Στουρνάρα και φυσικά την απάντηση του διοικητή της ΤτΕ*.

Ο κ. Χατζής υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως ο κ. Στουρνάρας χρησιμοποιεί την «ασυλία του προκειμένου να παίζει πολιτικά παιχνίδια. Η όλη υπόθεση εξελίχθηκε σε ήττα για την κυβέρνηση και νίκη για τον Στουρνάρα. Από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι πολυ προσεκτική».

Πηγή: www.newmoney.gr 21.09.2016

* «Κρείττον του λαλείν το σιγάν» κ. Σπίρτζη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου