22 Σεπτεμβρίου 2016

Ρέμος στη Χουριέτ: Είμαστε περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ

 Ως έναν από τους μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου χαρακτήρισε τον Κεμάλ Ατατούρκ ο γνωστός έλληνας τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος, σε συνέντευξή του στην Hurriyet. Σημείωσε μάλιστα πώς είναι υπερήφανος που γεννήθηκε στο χωριό του. 

«Δεν είμαι μόνο συμπολίτης, αλλά και συγχωριανός του. Όπως ξέρετε, στη Θεσσαλονίκης υπάρχει το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ατατούρκ. Υπάρχει όμως και το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε, σε ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη, τον Λαγκαδά. Από εκεί είναι η οικογένειά μου. Είμαστε περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ηγέτες» είπε ο Αντώνης Ρέμος προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. 

Τα ποντιακά σωματεία κατακεραυνώνουν τον τραγουδιστή, χαρακτηρίζοντάς τον ανιστόρητο, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία τους τον θεωρεί ανεπιθύμητο στις δράσεις της μέχρι να αποκαταστήσει την αλήθεια δημόσια. «Παράφωνες» και ανιστόρητες χαρακτηρίζει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού τις δηλώσεις Ρέμου. 

Μάλιστα, το ΠΑΣΠΕ σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος επισημαίνει ότι ο Αντώνης Ρέμος έκανε τις δηλώσεις που του αποδόθηκαν λόγω άγνοιας από μέρους του των πραγματικών γεγονότων της περιόδου 1914- 1922 και τον καλούν στα γραφεία τους προκειμένου να τον ενημερώσουν για την προσωπικότητα του Κεμάλ Ατατούρκ και να του δώσουν βιβλία, ώστε αφού τα μελετήσει να κατανοήσει «το μεγάλο λάθος που έκανε με τις ατυχείς δηλώσεις του». 


Ο ίδιος ο Αντώνης Ρέμος, πάντως, σε ανάρτησή του στο Facebook δηλώνει έκπληκτος από όσα του αποδόθηκαν από την τουρκική εφημερίδα. Ειδικότερα έγραψε: 
«Πριν από λίγο καιρό βρέθηκα στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο Bodrum καλεσμένος μιας μεγάλης εταιρίας για να δώσω δύο συναυλίες εκεί. Τα ΜΜΕ έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έδωσα κάποιες συνεντεύξεις. Διαβάζω σήμερα την ερμηνεία και την παρουσίαση μιας εκ των συνεντεύξεων μου. Μένω έκπληκτος με αυτά που διαβάζω και πιστεύω ότι ή έχει γίνει λάθος μετάφραση από τα Τούρκικα στα Ελληνικά, ή τα τούρκικα μέσα παρουσίασαν με λανθασμένο τρόπο τα λεγόμενά μου. Περήφανος είμαι μόνο για την καταγωγή μου που είμαι Έλληνας. Από εκεί και πέρα, έξω από τα πολιτικά παιχνίδια και τις ιστορικές αντιπαλότητες των δύο λαών, οι απλοί άνθρωποι και οι Έλληνες και οι Τούρκοι πραγματικά δεν έχουν να χωρίσουν πια τίποτα. Υπάρχει μεγάλη εκτίμηση και αγάπη των απλών ανθρώπων και από τις δύο πλευρές και είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Όσον αφορά στο θέμα των δηλώσεών μου για τον Κεμάλ, η αλήθεια είναι ότι είπα, πως είμαι περήφανος που κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη και στην ίδια συζήτηση αναφέρθηκε η καταγωγή του Κεμάλ από την Θεσσαλονίκη και προφανώς τοποθετήθηκαν όλα μαζί. Κλείνοντας δεν έχω διάθεση να απολογηθώ σε κανέναν, από εκεί και πέρα ο καθένας είναι ελεύθερος να βγάλει τα συμπεράσματά του. Σας ευχαριστώ όλους. Καλημέρα»

Πηγές: protothema.grFacebook

1 σχόλιο:

  1. Τι θέλει και μιλάει αυτός ο Ρέμος; Αφού όταν τραγουδάει τα λέει καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή