27 Ιουνίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ-Channel η ΕΡΤ;

Έτσι, ως ΣΥΡΙΖΑ-Channel, χαρακτηρίζει την ΕΡΤ η Νέα Δημοκρατία στο ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε, με το οποίο αναλύει την θεματολογία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της Δημόσιας τηλεόρασης, όπως αυτό μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Μάλιστα επισημαίνει, ότι προβαίνει στην κίνηση αυτή επειδή την Δημόσια τηλεόραση την πληρώνουν όλοι οι πολίτες.


Ακολουθεί ολόκληρη η "ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ για το Syriza Channel της Αγίας Παρασκευής":


«Και όμως κάποιοι σας βλέπουν»

Το πώς το Μέγαρο Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ΣΥΡΙΖΑ-Channel το ξέρουν πια όλοι οι πολίτες, εξού και ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν απομείνει να παρακολουθούν την προπαγάνδα της.

Επειδή, ωστόσο, τη Δημόσια τηλεόραση την πληρώνουν όλοι οι πολίτες, η ΝΔ εκδίδει σήμερα ένα ενημερωτικό σημείωμα με όσα μετέδωσε -αλλά και όσα δεν μετέδωσε- το χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στις 8 το βράδυ.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Χθες 26 Ιουνίου η ΕΡΤ προέβαλε ως πρώτο θέμα όχι την μείωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας κατά έναν βουλευτή (που προέταξαν όλα ανεξαιρέτως τα ιδιωτικά κανάλια), αλλά τη συνάντηση του κ. Αλ. Τσίπρα με την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Στο εκτενές ρεπορτάζ, μεταδόθηκε στο σύνολό της η δήλωση του κ. Τσίπρα (διάρκειας 4 λεπτών!) και ακολούθησαν διθυραμβικά σχόλια για την «ιστορική» συνάντηση με την κ. Μέι, αλλά και τις επαφές που είχε στο City με επενδυτές, στους οποίους, κατά το ρεπορτάζ «ο κ. Τσίπρας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις». Εξυπακούεται ότι στο διάρκειας 6,5 λεπτών ρεπορτάζ δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά στη φραστική επίθεση που δέχθηκε την προηγούμενη μέρα ο πρωθυπουργός από Έλληνες που ζουν στο Λονδίνο.

Ως δεύτερο θέμα του δελτίου οι ιθύνοντες της ΕΡΤ ιεράρχησαν τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι “το πρόσφατο Eurogroup δημιουργεί καθαρό διάδρομο για την οικονομία και τους επενδυτές”. Στο 3λεπτο ρεπορτάζ έγινε εκτενής αναφορά στον «ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο που έχουν προκαλέσει οι επιλογές της κυβέρνησης στις διεθνείς αγορές και το διεθνή Τύπο», όπως βέβαια και στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη S&P. Αναγνώστηκε ευρύ τμήμα της συνέντευξης του κ. Τσακαλώτου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (το έτερο μιντιακό παράρτημα του Μαξίμου), όπως και δήλωση του αντιπροέδρου κ. Δραγασάκη με τίτλους όπως «διεθνή συγχαρητήρια για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος» κλπ.

Η ανεξαρτητοποίηση του Γ. Λαζαρίδη παρουσιάστηκε ως τρίτο θέμα. Το ρεπορτάζ ξεκίνησε, βέβαια, με το non paper του Μαξίμου και είχε τον εξής πρόλογο: «Σχέδιο νέας αποστασίας που απεργάζονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη και τα οποία λειτουργούν για λογαριασμό Μητσοτάκη καταγγέλλουν κυβερνητικοί κύκλοι». Ακολούθησε με τίτλο «η κυβέρνηση είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει» η πλήρης δήλωση του πρωθυπουργού για το θέμα (αυτή στην οποία επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας την ανύπαρκτη ταινία «Τοο hard to die») και αμέσως μετά:

  • Αναγνώστηκαν σε κάρτες οι πρωινές διαρροές του Μαξίμου (που εγκαλούν το κ. Μητσοτάκη να μην βιάζεται γιατί έχει ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις).
  • Μεταδόθηκε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που υποστήριξε ότι κάποιοι απεργάζονται την πτώση της κυβέρνησης, διότι τα πάει περίφημα σε όλους τους τομείς.
  • Αναγνώστηκαν σε νέες κάρτες οι απογευματινές κυβερνητικές πηγές που καλούν τον παραιτηθέντα βουλευτή να παραδώσει την έδρα του.
  • Μεταδόθηκε η υπόλοιπη δήλωση του κ. Τζανακόπουλου που διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πτώσης της κυβέρνησης.
  • Και μετά από όλα αυτά, παρεμβλήθηκε η ανακοίνωση της ΝΔ που ήταν και η μόνη στιγμή σε ολόκληρο το χθεσινό κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ που παρεισέφρησε μια πολύ σύντομη... παραφωνία διάρκειας μόλις 7 δευτερολέπτων.
  • Εξυπακούεται ότι μετά την παραφωνία αυτή μεταδόθηκε εκτενές απόσπασμα συνέντευξης του κ. Κοντονή που εκ νέου κατήγγειλε ότι «είναι προφανές ότι πίσω από το σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης».
  • Τέλος μετά την ανάγνωση των λόγων της παραίτησης του κ. Λαζαρίδη μεταδόθηκαν δηλώσεις του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ κ. Τουσουνίδη και του Τέρενς Κουίκ που επίσης τον κάλεσαν να παραδώσει την έδρα του, προφανώς για να ολοκληρωθεί με πληρότητα και αντικειμενικότητα η παρουσίαση του θέματος. 
Τέταρτο θέμα η ΕΡΤ μετέδωσε τις εξελίξεις στα Σκόπια αναδεικνύοντας τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η επιτυχής συμφωνία της κυβέρνησης στο εσωτερικό της γείτονος.

Ως πέμπτο θέμα επελέγη η κακοκαιρία, με ιδιαίτερη αναφορά σε περιοχές που επλήγησαν, όπως η Ζάκυνθος, η Θεσσαλία, ενώ έγινε και ζωντανή σύνδεση με την Κερασιά Μαγνησίας. Όλως «παραδόξως» δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά στις νέες καταστροφές στη Μάνδρα -παρότι την ίδια ώρα τις μετέδιδαν με εικόνες όλα τα ιδιωτικά κανάλια.

Έκτο θέμα έπαιξε η τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ- Ερντογάν

Τέλος ως έβδομο θέμα επελέγη η «ενδοκυβερνητική κρίση στη Γερμανία» και το ναυάγιο του πλοίου lifeline, ως όγδοο το στυγερό έγκλημα στην Πάφο, ως ένατο η επιλογή του υπουργείου Πολιτισμού να αναδείξει τη Σπιναλόγκα σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, ως δέκατο το γαστρονομικό φεστιβάλ στη Νάξο, ως ενδέκατο η τουριστική προβολή της Ηρακλειάς, δωδέκατο η διένεξη του Ντόναλντ Τραμπ με την Harley Davidson, δέκατο τρίτο, οι δώδεκα νεαροί που αναζητούνται σε μια σπηλιά στην Ταϋλάνδη και δέκατο τέταρτο ένας σκύλος στην Ισπανία που προσπάθησε να σώσει το αφεντικό του, όταν έπαθε τάχα ανακοπή στο πλαίσιο εξάσκησης του σκύλου.

Το δελτίο ολοκληρώθηκε με αποσπάσματα από το Μουντιάλ, που είναι και ο μόνος λόγος για να παρακολουθούν εσχάτως οι τηλεθεατές την ΕΡΤ.

Συμπερασματικά, στο υποθετικό σενάριο που κάποιος πολίτης ήθελε χθες να ενημερωθεί μόνο από το κεντρικό δελτίο της δημόσιας τηλεόρασης:
  • Δεν έμαθε απολύτως τίποτα για τη δραστηριότητα οποιουδήποτε κόμματος της αντιπολίτευσης και τη δραστηριότητα των «υπολοίπων» πολιτικών αρχηγών πλην των κ. Τσίπρα και Καμμένου.
  • Δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα για τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μητσοτάκης στο Σκάι, στην οποία υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. δεν θα κυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια ακόμη και αν η κυβέρνηση δραπετεύσει και προκαλέσει εκλογές.
  • Δεν πληροφορήθηκε καν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται από χθες στη Γερμανία όπου έχει σήμερα σειρά επαφών με υπουργούς της κυβέρνησης Μέρκελ.
  • Δεν έμαθε ποτέ την έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών που ανέδειξε ότι οι Έλληνες εργάζονται 198 μέρες το χρόνο, μόνον για να πληρώνουν τους φόρους και τις εισφορές που έχουν επιβάλει οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  • Δεν άκουσε τίποτα για το θέμα των φωτογραφικών διατάξεων της κυβέρνησης για τους γενικούς γραμματείς που προσλαμβάνει, παρότι υπήρξε πλέον παρέμβαση και από την Κομισιόν.
  • Δεν πληροφορήθηκε τα επεισόδια που προκλήθηκαν προχθές βράδυ στη Θεσσαλονίκη στην εκδήλωση που επιχείρησε να διοργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα «οφέλη» της συμφωνίας των Πρεσπών.
  • Δεν έμαθε ποτέ ότι η Μάνδρα χθες ξαναπλημμύρισε και οι κάτοικοι υπέστησαν ξανά εκτεταμένες ζημιές λόγω της αβελτηρίας της κυβέρνησης και της κ. Δούρου. 
Το παρόν σημείωμα έχει έναν και μόνο στόχο. Να συνειδητοποιήσει επιτέλους η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοί της, ότι η ΕΡΤ είναι Δημόσια τηλεόραση που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες και δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ-Channel λειτουργώντας ως φερέφωνο του Μαξίμου. Και ως δημόσια τηλεόραση οφείλει να ενημερώνει τους πολίτες με αντικειμενικό και αμερόληπτο τρόπο για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Η Ν.Δ. είναι η τελευταία που θα απευθύνει υποδείξεις στους δημοσιογράφους για το πώς θα κάνουν τη δουλειά τους. Αλλά είναι εξόφθαλμο πια ότι κάποιοι στην Αγία Παρασκευή δεν επιτρέπουν στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους.

Απαιτούμε από τους πάσης φύσεως «συμβούλους» που έχει εγκαταστήσει το Μαξίμου στην ΕΡΤ να πράξουν το αυτονόητο καθήκον τους. Έστω στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Θα επανέλθουμε.

Πηγή: nd.gr 

Σημείωση: Εξυπακούεται ότι τα παραπάνω απηχούν τις απόψεις αποκλειστικά του κόμματος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου