30 Ιουνίου 2018

Ιούνιος 2018: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Δέκα πολιτικές γελοιογραφίες του Ιουνίου 2018 για την ελληνική επικαιρότητα που ξεχωρίσαμε (με χρονολογική σειρά): 

Επάμω αριστερά: Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην Εφημερίδα Συντακτών (3.6.2018). Οι χρήσιμες Αριστερά και Δεξιά (ή Τσίπρα και Μητσοτάκη).
Κάτι σαν παράφραση εκείνου που παλιότερα είχε πει ο βασικός μετόχος της Fiat, Τζιάνι Ανιέλι: «Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από την Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά».

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην "Αυγή" (8.6.2018). Η "καθαρή έξοδος" του ΔΝΤ από το ...ελληνικό πρόγραμμα! Ένας διάλογος μεταξυ Λαγκάρντ και Μέρκελ: 

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην Εφημερίδα Συντακτών (11.6.2018). Μέτρα και αντίμετρα Τσίπρα. Στο σκίτσο ο πρωθυπουργός παρουσιάζεται ως άλλος Μωυσής! 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (14.6.2018). Συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η ΝΔ για τη συμφωνία Αθηνών-Σκοπίων. Το ενδιαφέρον όμως είναι στραμένο στο Μουντιάλ που μόλις ξεκίνησε στη Ρωσία.

Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα". Το όνομα που δώσαμε ήταν πολύ πιο ...παλιό από την γραβάτα που πήρε Αλέξη Τσίπρας από τον Ζόραν Ζάεφ μετά την ολοκλήρωση της τελετής υπογραφής της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ την Κυριακή (20.6.2018) στις Πρέσπες. 

Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου. Φορώντας μία κόκκινη γραβάτα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έφτασε την Παρασκευή το απόγευμα (στις 22.6.2018) στο Ζάππειο για να μιλήσει στους βουλευτές της συγκυβέρνησης. «Έχω μία δυσκολία αλλά θα το συνηθίσω», είπε.


Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (23.6.2018). Πήγε (ο Τσίπρας στη Μέρκελ) για κούρεμα (του χρέους) και ήρθε με επέκταση!

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (25.6.2018). Ο Πάνος Καμμένος, ως "Ναπολέων" με τον Τσίπρα να παρατηρεί ότι ο Ναπολέων Ζέρβας ήταν άλλος! «Όταν με κάλεσε ο Τσίπρας είχα πει αρχίζει η επιχείρηση Γοργοπόταμος όπως τότε που ο Άρης και ο Ζέρβας κατάφεραν να τινάξουν την γέφυρα» είχε πει λίγες μέρες πριν στο Ζάππειο ο Πάνος Καμμένος. 


Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (26.6.2018). Ημέρες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και μια πικρή διαπίστωση: Τον περισσότερο χρόνο μας δουλευουμε για την Εφορία! 

Σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη στην Εφημερίδα Συντακτών (27.6.2018). Μαχαιριά στην πλάτη και η κόκκινη γραβάτα του Τσίπρα. 



Σημείωση: Σχεδόν όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία της Ημέρας". 

afirimeno.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου