1 Απριλίου 2019

Ουρανός από ομπρέλες στο Le Village Royal στο Παρίσι

Το Παρίσι είναι φημισμένο για τα passages του, τα περάσματα από έναν δρόμο σε άλλον, και το Le Village Royal είναι ένα από τα πιο όμορφα. Επειδή στις δύο πλευρές του παρελαύνουν μπουτίκ επώνυμων προϊόντων πολυτελείας, είναι αγαπημένος προορισμός όσων αρέσκονται να χαζεύουν βιτρίνες. Τώρα, έχουν έναν επιπλέον λόγο να πηγαίνουν εκεί: την εγκατάσταση «Umbrella Sky Project».

Οι καλλιτέχνες της πορτογαλικής ομάδας Sextafeira Producoes, με 800 ζωηρόχρωμες ομπρέλες εκτόξευσαν σε καινούργια ύψη την τέχνη του δρόμου. Όταν οι επισκέπτες εισέρχονται στο Le Village Royal, θαμπώνονται από ένα μαγικό, πολύχρωμο «στέγαστρο» ανοιχτών ομπρελών. Καθώς φωτίζει ο ήλιος, το πέρασμα γίνεται ένα εντυπωσιακό κομμάτι του Παραδείσου.

Η Sextafeira Producoes ιδρύθηκε το 2004 και οι καλλιτέχνες της -όπως οι ίδιοι επισημαίνουν-, εμπνεόμενοι από τη Μαίρη Πόπινς ξεκίνησαν, το 2012, το «Umbrella Sky Project». Αυτό, πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αγκουέντα της Πορτογαλίας στο πλαίσιο του φεστιβάλ Agitagueda και, έκτοτε, ταξίδεψε σε πολλές πόλεις του κόσμου -συνολικά 25-, ακόμη και στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ.

Το πρότζεκτ θέλει να «φέρνει χρώμα και χαρά και να προωθεί μέρη και το περιβάλλον τους». Τα καταφέρνει.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, topontiki.gr


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου