23 Απριλίου 2019

Πρόταση μομφής από τη ΝΔ κατά Πολάκη

Με αφορμή την νέα χυδαία επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατά του ΑΜΕΑ και υποψήφιου ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Πλήρης κάλυψη Π. Πολάκη από Α. Τσίπρα.

Γενικευμένη σύγκρουση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προκαλεί στη Βουλή η κίνηση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη να προαναγγείλει την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του κ. Π. Πολάκη, με αφορμή την νέα χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας – αυτή τη φορά με στόχο τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Στ. Κυμπουρόπουλο -, και η επιλογή του κ. Αλ. Τσίπρα όχι μόνο να καλύψει απολύτως τον κ. Πολάκη αλλά και να ταυτίσει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης με τις πρακτικές του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σημειώνοντας ότι "οποτεδήποτε κατατεθεί η πρόταση μομφής κατά Πολάκη, ο πρωθυπουργός θα την μετατρέψει σε διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης συνολικά στην κυβέρνηση". Και αυτό από μια κυβέρνηση που έχει κάνει "σημαία" της το "ηθικό πλεονέκτημα" της αριστεράς...

Η επίθεση Πολάκη κατά Στ. Κυμπουρόπουλου

Στο «στόχαστρο» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη βρέθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Με ανάρτησή του συγκεκριμένα στο Facebook ο κ. Πολάκης επιτέθηκε στον κ. Κυμπουρόπουλο, με αιχμή «την πρόσληψή του ως ΑΜΕΑ στο ΕΣΥ» και όχι «με κρίση από συμβούλιο».

«Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β΄ στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι: (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ). Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες» έγραψε ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του.

Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανάρτηση του κ. Κυμπουρόπουλου στην οποία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ».

Απαντώντας στη συνέχεια σε σχόλια χρηστών του διαδικτύου, ο κ. Πολάκης επέμεινε στις αρχικές του θέσεις, υποστηρίζοντας μάλιστα πως «ο κύριος Κυμπουρόπουλος προσβάλλει τα ΑΜΕΑ» και όχι ο ίδιος. «Ντροπή είναι η δήλωση εκ του ασφαλούς, αφού έχεις χρησιμοποιήσει την (ορθώς υπάρχουσα) ευεργεσία του νόμου, να δηλώνεις πως δεν θέλεις επιδόματα και χάρες» έγραψε. 

Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Η πρόταση μομφής από τη ΝΔ κατά Πολάκη

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή, προαναγγέλοντας την πρότασης μομφής κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Π. Πολάκη, μεταξύ άλλων είπε:

"Χθες, με μια ανάρτησή στο διαδίκτυο, ο ανεκδιήγητος αναπληρωτής Υπουργός της κυβέρνησής σας, ο κ. Πολάκης, επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο κατά του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ, του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Τον κατηγόρησε ανοιχτά γιατί έκανε χρήση του νόμου για τα ΑΜΕΑ για να διοριστεί στο ΕΣΥ και άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα για έναν άνθρωπο του οποίου η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Έτσι αντιλαμβάνεστε μια κοινότητα ισότητας και ευκαιριών; Ντροπή σας που τον στηρίζετε σιωπηλά.

Ως εδώ, λοιπόν. Ως εδώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι... Λοιπόν, ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν ανεχόμαστε άλλο τη στάση του κ. Πολάκη. Και αμέσως μετά το Πάσχα με βάση το άρθρο 84 παρ. 2 του Συντάγματος και το άρθρο 142 του κανονισμού της Βουλής η ΝΔ καταθέτει πρόταση μομφής κατά του υπουργού αναπληρωτή Υγείας του κ. Πολάκη. Και ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε όλοι σας και να δούμε αν θέλουμε μια πραγματική Ελλάδα των πολλών ή μια Ελλάδα των Πολάκηδων... Ντιμπέιτ δεν θέλατε κ. Τσίπρα; Ντιμπέιτ θα έχετε. Εδώ στη Βουλή ενώπιον του ελληνικού λαού και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά. Εξάλλου ένα και το αυτό είστε".

Η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα

Απέναντι σε αυτή την κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που όπως φάνηκε αιφνιδίασε τους πάντες και κυρίως την κυβέρνηση σήμερα στη Βουλή, ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη συνεδρίαση –από την οποία απουσίαζε ως εκείνη τη στιγμή, επιχείρησε να αντιστρέψει τις αρνητικές για το ΣΥΡΙΖΑ εντυπώσεις, αλλά με τρόπο που μάλλον έκανε ακόμα χειρότερα για το κυβερνών κόμμα τα πράγματα.

Ο κ. Τσίπρας δίχως ούτε μια λέξη να πει για το σεβασμό που πρέπει να υπάρχει στα άτομα με αναπηρία, αλλά και αποφεύγοντας να διατυπώσει έστω και μια αιχμή για το χυδαίο της στάσης Πολάκη κατά Κυμπουρόπουλου, μίλησε απλώς για «αψύ» ύφος Πολάκη, έκανε λόγο για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ και ταυτίζοντας απολύτως τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας με τον ίδιο και την κυβέρνηση συνολικά, ανέφερε:

«Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε έναν αντιπερισπασμό που αναδεικνύει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται. Επιχειρεί να αποφύγει για τα κρίσιμα και τα μεγάλα ζητήματα, και να βάλει θέμα αν το ύφος του Π. Πολάκη είναι καλό ή κακό. Εμείς δεν θα σας κάνουμε τη χάρη. Για όλα θα δώσετε λογαριασμό. Εδώ θα συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης για το πού φέρατε τη χώρα, για την Νοβάρτις, για τις μίζες, για τα θαλασσοδάνεια. Θα πιείτε το πικρό ποτήρι. Δεν θα συζητήσουμε για τον Πολάκη, αλλά για τους πολλούς».

Η ΝΔ για την κάλυψη Πολάκη από Τσίπρα 

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει: «Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να απομακρύνει τον χυδαίο και φαύλο Παύλο Πολάκη. Αντ’ αυτού επέλεξε να τον καλύψει πλήρως. Πήγε στη Βουλή για να επιβεβαιώσει ότι ηγείται της κυβέρνησης των Πολάκηδων και όχι των πολλών. Ας ετοιμάζει από τώρα την απολογία του. Για τα ψέματα, τους φόρους, τις εθνικές υποχωρήσεις, την υπονόμευση των θεσμών και πάνω απ’ όλα για τη χυδαιότητα, τον διχαστικό λόγο και την τοξικότητα με τα οποία σημάδεψε τη δημόσια ζωή». 

Η αντίδραση της Φ. Γεννηματά 

Την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη αποδοκίμασε και η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. «Δεν περιμένουμε να αποπέμψει ο κ.Τσιπρας τον κ. Πολάκη. Το ξέρουμε ότι τον εκφράζει απόλυτα. Όμως τόσο δηλητήριο για έναν νέο άνθρωπο μόνο από φασίστες…» έγραψε η κ. Γεννηματά σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Takis Ant για το afirimeno.com 

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr, naftemporiki.gr, facebook.com, nd.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου