14 Απριλίου 2019

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 14.4.2019

Φιάσκο το σκάνδαλο Novartis, έτσι όπως το χειρίστηκε η κυβέρνηση. Ήδη οι εισαγγελείς έκλεισαν την υπόθεση για 4 από τους 10 πολιτικούς. Όμως μπορεί να γυριστεί ...σε ταινία, όπως λέει ο Νίκος Παππάς στον Αλέξη Τσίπρα στο σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή", και μάλιστα με κρατική επιχορήγηση, όπως συνέβη και στην ταινία του Κ. Γαβρά που βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ενήλικοι στο δωμάτιο».

Σχετικά με αυτό το τελευταίο να σημειώσουμε και τα εξής:

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά, η οποία θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ με σχετική απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, η ταινία θα λάβει επιχορήγηση 629.561 ευρώ.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών με τίτλο «Ενήλικοι στο δωμάτιο» (Adults In Α Room), που κυκλοφόρησε και στα ελληνικά τον Οκτώβριο του 2017, και αφηγείται το σύντομο χρονικό διάστημα της θητείας του συγγραφέα του στο Υπουργείο Οικονομικών, και το πώς αντιμετώπιζε ο ΣΥΡΙΖΑ τα όσα συνέβαιναν το 2015, όταν η χώρα κατέρρευσε οικονομικά.

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, απαντώντας σε δημοσιεύματα σχετικά με την υπαγωγή κινηματογραφικής ταινίας του στις προβλέψεις του Νόμου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών, δήλωσε: «Κάνω ταινίες εδώ και πενήντα χρόνια. Έχω κριθεί τόσο εγώ όσο και οι ταινίες μου με τον χειρότερο αλλά και με τον καλύτερο τρόπο. Ποτέ όμως δεν γράφτηκε ότι χρηματοδοτήθηκα από μια κυβέρνηση για να προωθήσω την πολιτική της ή τα σχέδια της. Συνέβη αυτό στην Ελλάδα όπου ήρθα να γυρίσω ταινία για πρώτη φορά. Ένα μέρος του Τύπου της χώρας από την οποία κατάγομαι με προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο». 

Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου