14 Απριλίου 2019

Κ. Αρβανίτης: «Χρήσιμοι ηλίθιοι» και «φασίστες» οι διαμαρτυρόμενοι στην Κατερίνη

Δύσκολο να ανεχθεί μια διαμαρτυρία από πολίτες με διαφορετική άποψη ο υποψήφιος ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης. Όσοι αντιδρούν, έστω όχι και με τον καλύτερο τρόπο, στην κυβερνητική πολιτική είναι πλέον «χρήσιμοι ηλίθιοι» και «φασίστες»! Κάποτε, σε άλλες περιπτώσεις, όταν το κόμμα του ήταν στην αντιπολίτευση, οι διαμαρτυρόμενοι ήταν απλά "αγανακτησμένοι" πολίτες! 

Επανερχόμενος στο επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, κατά την εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία, όπου ήρθε αντιμέτωπος με αντιδράσεις πολιτών που εκδηλώθηκαν με αιχμή το Μακεδονικό, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης χαρακτηρίζει «χρήσιμους ηλίθιους» και «φασίστες» όσους τόλμησαν να τον αποδοκιμάσουν. 

«Προδότες», «η Μακεδονία είναι ελληνική», «ξεφτιλισμένοι» ήταν μερικά από όσα φώναξαν κάτοικοι της Κατερίνης με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ένταση επικράτησε και με διαδηλωτές κατά την είσοδο του Κώστα Αρβανίτη στο κτίριο καθώς ο υποψήφιος ευρωβουλευτής που τα… άκουσε από τους διαδηλωτές, κάποια στιγμή, έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο και άρχισε να τους βιντεοσκοπεί. 


Ο Κ. Αρβανίτης απάντησε στους διαδηλωτές μέσω facebook: 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σημερινή ανάρτησή του στο facebook ο Κ. Αρβανίτης με τίτλο «μια φορά φασίστες – πάντα φασίστες», κάνει λόγο για ««Πολίτες» που εκτοξεύουν αντικείμενα. «Πολίτες» που προπηλακίζουν. «Πολίτες» έτοιμοι να λυντσάρουν -και συγκρατούνται μόνο από την Αστυνομία. Δεν είναι ότι κάποιοι ντρέπονται να τους πουν με το όνομά τους. Είναι ότι δε θέλουν. Υπηρετούν τον προορισμό του «χρήσιμου ηλίθιου» και ως τέτοιοι, δεν κάνει να χαρακτηριστούν αυτό που είναι. Φασίστες»... 

Μια φορά φασίστες - πάντα φασίστες.
«Πολίτες» που εκτοξεύουν αντικείμενα. «Πολίτες» που προπηλακίζουν. «Πολίτες» έτοιμοι να λυντσάρουν -και συγκρατούνται μόνο από την Αστυνομία.
Δεν είναι ότι κάποιοι ντρέπονται να τους πουν με το όνομά τους. Είναι ότι δε θέλουν. Υπηρετούν τον προορισμό του «χρήσιμου ηλίθιου» και ως τέτοιοι, δεν κάνει να χαρακτηριστούν αυτό που είναι. Φασίστες... Δείτε περισσότερα

Σημειώνει δε ο Κώστας Αρβανίτης ότι: «Η απάντησή μας ήταν μια φράση: «Ο φασισμός θα βλέπει μόνο ήττα από το λαό μας» και η Κόκκινη Καρφίτσα στο πέτο μου».

Εμείς πάντως θα ολοκληρώσουμε με μια φράση του κορυφαίου Ελβετού γιατρού και ψυχολόγου, Καρλ Γιούνγκ (1875-1961): «Όλα όσα μας ενοχλούν στους άλλους μπορούν να μας οδηγήσουν στην κατανόηση του εαυτού μας».


Takis Ant για το afirimeno.com

Πηγές: Με στοιχεία από facebook.com και in.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου