22 Απριλίου 2019

Τι είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης για το δώρο των Χριστουγέννων

«Ο Κυριάκος "κόβει" τα δώρα», υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία». Για fake news που διακινεί η εφημερίδα «Δημοκρατία» η οποία λειτουργεί ως “Δούρειος Ίππος” του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. 

Τι ακριβώς όμως είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. για "τα δώρα των Χριστουγέννων";

«Δεν πρόκειται να αυξήσουμε αχρείαστα το κράτος όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση. Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων έχουν αυξηθεί κατά 2 δισ. ευρώ τα τελευταία 4 χρόνια. Αν κοιτάξετε τον αριθμό των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο δημόσιο θα καταλάβετε ότι αυτή η κυβέρνηση αναπαράγει τις χειρότερες παλαιοκομματικές πρακτικές. Η κυβέρνηση αυτή δεν έμαθε τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος. Και με πάσα ειλικρίνεια δεν θέλω μια κοινωνία η οποία στηρίζεται στα δώρα των Χριστουγέννων. Οι νέοι Έλληνες δε θα έπρεπε να περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς, ώστε επί της ουσίας να μετατραπούν σε ομήρους ενός πελατειακού συστήματος. Αντί για παροχές, θέλω να εστιάσουμε στη δημιουργία ευκαιριών...» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε περέμβασή του στο 9ο Οικονομικό Συνέδριο Λευκωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ν.Δ. στις 18/04/2019.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία»:

Στο δημοσίευμά της με τίτλο : «Ο Κυριάκος "κόβει" τα δώρα», η εφημερίδα, σύμφωνα με το 
ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: 
"Σε μία ανατριχιαστική δήλωση προχώρησε ο Κυριακός Μητσοτάκης από την Κύπρο - στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Συνεδρίου της Λευκωσίας- ανοίγοντας ζητήματα περικοπών σε επιδόματα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ, ασκώντας κριτική προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ότι με την πολιτική της «επι της ουσίας μετατρέπουν τους πολίτες σε ομήρους ενός πελατειακού συστήματος», υποστήριξε ότι « η κυβέρνηση αυτή δεν έμαθε τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος. Και με πάσα ειλικρίνεια, δεν θέλω μία κοινωνία η οποία στηρίζεται στα δώρα των Χριστουγέννων. ΟΙ νέοι Έλληνες δεν θα έπρεπε να περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς». Και σημείωσε ότι «αντί για παροχές, θέλω να εστιάσουμε στη δημιουργία ευκαιριών»...

Ασχέτως εάν αναφέρεται σ' αυτό καθαυτό το δώρο των Χριστουγέννων ή γενικά σε μία άλλη αντίληψη περί επιδοματικής πολιτικής -μολονότι η δήλωσή του δεν αφήνει και πολλά περιθώρια παρερμηνειών-, και με πολλές απορίες για το τι ακριβώς εννοεί, η ουσία είναι ότι η ατζέντα που θέτει ο κ. Μητσοτάκης δυσκολεύει τη διόρθωση αδικιών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια με τα Μνημόνια, ειδικά σε ό,τι αφορά περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και συνολικά το εργατικό δίκαιο".

Και το συμπέρασμα της 
εφημερίδας «Δημοκρατία» είναι ότι "Ο πρόεδρος της ΝΔ ουσιαστικά καλλιεργεί κλίμα νέων περικοπών και όχι κλίμα αποκατάστασης των εισοδημάτων εργαζομένων και συνταξιούχων"... 

Η ανακοίνωση της Ν.Δ. για τα fake news που διακινεί η εφημερίδα "Δημοκρατία":

«Η εφημερίδα “Δημοκρατία”, με το σημερινό της πρωτοσέλιδο, απέδειξε πια περίτρανα ότι λειτουργεί συνειδητά ως “Δούρειος Ίππος” του ΣΥΡΙΖΑ στήνοντας προβοκάτσιες και fake news σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Υλοποιώντας εντολές του βασικού χρηματοδότη της, τον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί σκανδαλωδώς στις συμβάσεις του ΟΠΑΠ, διαστρέβλωσε πλήρως τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ περί δήθεν κοψίματος του δώρου των Χριστουγέννων, αναπαράγοντας την πιο ξεδιάντροπη κυβερνητική προπαγάνδα. Όση σπέκουλα κι αν κάνουν τα υπόγεια του Μαξίμου, κανένα δώρο δεν πρόκειται να κοπεί από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ. 

Όσο για τη “Δημοκρατία”, ας γνωρίζουν πλέον οι αναγνώστες της ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από την “Αυγή” και τα συριζοτρόλ ως προς τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί». 

Το δικό μας μικρό σχόλιο:

Καλό είναι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριακός Μητσοτάκης, να μάθει να εκφράζεται με σαφήνεια, χωρίς να αφήνει περιθώρια για οποιεσδήποτε παρερμηνείες σε όσους καιροφυλακτούν για κάτι τέτοιο. Ζούμε στην εποχή των fake news και το ξέρει. 

Θεωρούμε πάντως ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Συνέδριο της Λευκωσίας, αναφέρθηκε γενικότερα στην αντίληψη επιδοματικής πολιτικής από τα υπερπλεονάσματα που προσπαθεί να καθιερώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όχι σε αυτό καθεαυτό το δώρο των Χριστουγέννων των εργαζομένων. 

Εξάλλου σε μια προεκλογική περίοδο, όπως αυτή που τώρα διανύουμε, γίνεται λόγος συνήθως μόνο για παροχές και όχι για περικοπές. Θα μπορούσε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να εκφράσει πιο καθαρά αυτό που εννοούσε.

Takis Ant για το afirimeno.com

Πηγές: nd.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου