26 Απριλίου 2019

Gallup: Οι Ελληνες ο πιο αγχωμένος λαός παγκοσμίως και το 2018

Οι Έλληνες παρέμειναν ο πιο αγχωμένος λαός του πλανήτη και το 2018, σύμφωνα με τα ευρήματα της ετήσιας έρευνας που διενεργεί η Gallup για τη συναισθηματική κατάσταση των λαών παγκοσμίως. Ο ελληνικός λαός κατακτά αυτή τη θλιβερή πρωτιά από το 2012, απόρροια της μακρόχρονης οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

To 59% των Ελλήνων δήλωσε ότι διακατέχεται από άγχος κατά τη διεξαγωγή της έρευνας. Στη 2η θέση οι Φιλιππίνες με ποσοστό 58% και στην τρίτη θέση η Τανζανία με 57%. Ακολουθούν Αλβανία, Ιράν και Σρι Λάνκα με 55%. Στρεσαριμένοι είναι και οι Αμερικανοί πολίτες επίσης με ποσοστό 55%. 



Η έρευνα Global Emotions της Gallup δημοσιεύεται κάθε χρόνο από το 2006 και διεξήχθη σε 140 χώρες με τη συμμετοχή 151.000 πολιτών.

Στο πλαίσιο της ετήσιας δημοσκόπησης για τα συναισθήματα παγκοσμίως οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν επίσης για τις θετικές και αρνητικές τους εμπειρίες.

Οπως προκύπτει οι χώρες οι πολίτες των οποίων είχαν τις περισσότερες αρνητικές εμπειρίες ήταν το Τσαντ και ακολουθούν ο Νίγηρας, η Σιέρρα Λεόνε, το Ιράκ και το Ιράν.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο πίνακας της έρευνας με τον πιο θυμωμένο λαό για το 2018 με πρώτους τους Αρμενίους με 45%, ενώ ακολουθούν οι πολίτες του Ιράκ και του Ιράν αλλά και οι Παλαιστίνιοι με 44%, 43% και 43% αντίστοιχα. 

Οι πέντε πρώτες χώρες με τις θετικές εμπειρίες είναι η Παραγουάη, ο Παναμάς, η Γουατεμάλα, το Μεξικό και το Ελ Σαλβαδόρ, αποδεικνύοντας ότι χώρες της Λατινικής Αμερικής συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας καθώς οι πολίτες τους δήλωσαν ότι βιώνουν πολλά θετικά συναισθήματα κάθε ημέρα. 

Οι ερευνητές εστίασαν στις εμπειρίες των συμμετεχόντων την παραμονή της έρευνας και έκαναν ερωτήσεις όπως «χαμογελάσατε ή γελάσατε πολύ χθες;» και «σας αντιμετώπισαν με σεβασμό;». Ποσοστό περίπου 71% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι βίωσαν χαρά σε υψηλό ποσοστό μια ημέρα πριν από την έρευνα.

Πηγές: kathimerini.grbankingnews.gr, gallup.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου