16 Απριλίου 2019

Σκίτσα: Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες

Οι αντιδράσεις των σκιτσογράφων στην τεράστια πυρκαγιά που έκαψε χθες μεγάλο μέρος της εμβληματικής «Παναγίας των Παρισίων», καταστρέφοντας ένα μνημείο ορόσημο όχι μόνο της Γαλλίας αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς... Ήδη σήμερα το πρωί η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Τα σκίτσα είναι κυρίως από το twitter.

Αριστερά το συγκλονιστικό σκίτσο του BiDu με τον Κουασιμόδο,

έναν από τους πρωταγωνιστές του μυθιστορήματος «Η Παναγία των Παρισίων» του Βίκτωρος Ουγκώ, να θρηνεί για το δράμα της Notre Drame στο Παρίσι. Το σκίτσο από BIDU-Dessinateur‏ @BIDUDessinateur. 

Δάκρυσε και ο Κουασιμόδος, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην «Παναγία των Παρισίων». Σκίτσο του Αρκά στο ARKAS -The Original Page: 

Ευρωπαϊκή Επιτροπή 🇪🇺‏ @EEAthina
“Παρακολουθώ λεπτό προς λεπτό τη φωτιά στην οποία έχει παραδοθεί η #NotreDame de Paris. Η Παναγία των Παρισίων ανήκει στην ανθρωπότητα. Τι θλιβερό θέαμα. Τι φρίκη. Συμμερίζομαι τα συναισθήματα του γαλλικού έθνους, που κι εμείς μοιραζόμαστε” @JunckerEU https://instagram.com/p/BwSh29XnsFN/


jenny tsouparopoulou‏ @jennytsoupar
«εκείνο που του έδινε λίγη ευτυχία ήταν οι καμπάνες. Τις αγαπούσε, τις χάιδευε, μιλούσε μαζί τους, τις κατανοούσε. Από τις καμπανούλες του καμπαναριού, μέχρι τη χοντρή καμπάνα, ένιωθε για όλες την ίδια στοργή». Άστεγος ο Κουασιμόδος του Ουγκό. Μεγάλη θλίψη #Παναγια_των_Παρισίων 


Ένα ακόμη σκίτσο, επίσης με τον Κουασιμόδο, από το twitter:
Πρόκειται για σκίτσο που έφτιαξε με το μολύβι της η Κριστίνα Κορέα την ώρα που η φωτιά κατέκαιγε τον εμβληματικό καθεδρικό ναό. Το σκίτσο δείχνει τον καμπούρη Κουασιμόδο να σφίγγει στην αγκαλιά του με πόνο την Παναγία των Παρισίων. Η Κριστίνα Κορέα, αρχιτέκτονας και εικονογράφος, ζει στη Γκουαγιακίλ, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ισημερινού.

Takis Ant για το afirimeno.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου