5 Φεβρουαρίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 5.2.2020

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Νάνσι Πελόσι, έσκισε επιδεικτικά το αντίτυπο του λόγου του Τραμπ.

Φιάσκο στην πρεμιέρα των προκριματικών εκλογών των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ.  Εκεί "τίποτα δεν λειτουργεί" είπε ο Τραμπ.

Η Πελόσι έσκισε επιδεικτικά το αντίτυπο του λόγου του Τραμπ

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, εκδήλωσε με θεαματικό τρόπο τη διαφωνία της με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ολοκλήρωνε τον λόγο του για την Κατάσταση της Ένωσης στο Κογκρέσο, κάνοντας δύο κομμάτια το αντίτυπο του κειμένου της ομιλίας που της είχε δώσει νωρίτερα ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος ολοκλήρωνε τον λόγο του, η Πελόσι, η οποία βρισκόταν, όπως το θέλει η αμερικανική κοινοβουλευτική παράδοση, καθισμένη πίσω του, πλάι στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, σηκώθηκε, πήρε επιδεικτικά το έγγραφο που βρισκόταν μπροστά της στα χέρια της και το έσκισε.


Εξερχόμενη από την αίθουσα, ερωτηθείσα από δημοσιογράφο για ποιον λόγο προχώρησε σε αυτή τη χειρονομία, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων έδωσε τη σιβυλλική απάντηση: «Διότι αυτό ήταν το πιο ευγενικό πράγμα που μπορούσα να κάνω, σε σύγκριση με τις εναλλακτικές»...


Νωρίτερα, o αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε σνομπάρει την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι αρνούμενος να κάνει μαζί της χειραψία όταν της έδωσε αντίγραφο της ομιλίας του για την Κατάσταση της Ένωσης. Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος είχε αποφύγει επιδεικτικά να σφίξει το χέρι που του είχε τείνει η Νάνσι Πελόσι.


Χαώδης πρεμιέρα Δημοκρατικών στις ΗΠΑ


Φιάσκο στην πρεμιέρα των προκριματικών εκλογών των Δημοκρατικών στην πολιτεία Αϊόβα, για την ανάδειξη του προεδρικού υποψηφίου που θα αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Η λειτουργία της εφαρμογής, η οποία θα επέτρεπε τη γρήγορη αποστολή των αποτελεσμάτων, ήταν προβληματική. Αναγκαστικά οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές στράφηκαν στην παραδοσιακή μέθοδο της τηλεφωνικής αποστολής των αποτελεσμάτων, αλλά ούτε η τηλεφωνική γραμμή που είχε προβλεφθεί για τον σκοπό αυτό λειτούργησε.

Το φιάσκο των Δημοκρατικών έσπευσε να εκμεταλλευθεί ο Ντόναλντ Τραμπ. Με μήνυμά του στο Twitter έκανε λόγο για «απόλυτη καταστροφή» και προσέθεσε: «Τίποτα δεν λειτουργεί, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν διοικούν (οι Δημοκρατικοί) τη χώρα».

Πηγές: kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική ανάρτηση: Τα «Ωραία» της Ημέρας 3.2.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου