8 Νοεμβρίου 2020

Δύο αεροφωτογραφίες από τη Σαντορίνη ανάμεσα στις καλύτερες της χρονιάς

Στον διαγωνισμό «Aerial Photography Awards»


Τους φετινούς νικητές ανακοίνωσαν τα «Aerial Photography Awards» και μαζί τους έδωσαν στη δημοσιότητα τις καλύτερες αεροφωτογραφίες της χρονιάς.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν φωτογράφοι από 65 χώρες. Η κριτική επιτροπή βράβευσε 106 φωτογραφίες που διαγωνίστηκαν σε 23 διαφορετικές κατηγορίες. Οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν με λήψεις που είχαν πραγματοποιηθεί με drones, από ελικόπτερα, αεροπλάνα και άλλα εναέρια μέσα.

Στην επιτροπή συμμετείχαν δεκατρείς διακεκριμένοι φωτογράφοι που ειδικεύονται στην αεροφωτογραφία, ανάμεσά τους και ο Έλληνας Κώστας Σπαθής.

Abstract, Ελλάδα. © Sebastian Nagy/Aerial Photography Awards 2020. Πρώτη θέση στην κατηγορία «Αρχιτεκτονική» 

Το βραβείο «Aerial Photographer of the Year 2020» απέσπασε ο Σεμπάστιεν Νάγκι από το Βέλγιο, καθώς πολλές φωτογραφίες του διακρίθηκαν σε επιμέρους κατηγορίες και έτσι συγκέντρωσε υψηλή γενική βαθμολογία.

Ο Νάγκι έλαβε χρηματικό έπαθλο 2.000 δολαρίων, ενώ δύο από τις φωτογραφίες του που ξεχώρισαν -στην κατηγορία Αρχιτεκτονική και στην κατηγορία Ξενοδοχεία- είναι από την Ελλάδα. Οι νικητές σε κάθε κατηγορία έλαβαν χρηματικό έπαθλο 1.000 δολαρίων και οι δεύτεροι 300 δολαρίων.

Chromata, Σαντορίνη. © Sebastien Nagy/Aerial Photography Awards 2020. Πρώτη θέση στην κατηγορία «Ξενοδοχεία». 

Από την πλευρά του, ο Κρίστοφ Μάρτιν, άνθρωπος που θέσπισε τα «Aerial Photography Awards», ανέφερε πως παρότι διοργανώνονται για πρώτη φορά «η ποιότητα και η ποικιλία των φωτογραφιών που βραβεύτηκαν δείχνουν την εξέλιξη της αεροφωτογραφίες και το επίπεδο που έχει φτάσει σήμερα» προσθέτοντας πως οι φωτογράφοι απέδειξαν πως μπορούν «να μας εκπλήσσουν». 

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου