1 Σεπτεμβρίου 2016

Την κατάργηση της παράτασης στο ποδόσφαιρο ζητούν οι κορυφαίοι προπονητές

Το ενδεχόμενο στις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις να μην υπάρχει πλέον παράταση εξετάζει η UEFA όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης των κορυφαίων προπονητών της «γηραιάς ηπείρου», που διεξήχθη στην Νιόν.

Ζινεντίν Ζιντάν, Ράφα Μπενίτεθ, Κάρλο Αντσελότι, Ζοζέ Μουρίνιο, Αρσέν Βενγκέρ, Λουϊς Ενρίκε και Ουνάϊ Εμερι μαζί με τον γενικό γραμματέα της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη, και άλλους συναδέλφους τους έθεσαν ανοιχτά το ζήτημα να καταργηθεί η παράταση και όσοι νοκ άουτ αγώνες ολοκληρώνονται χωρίς νικητή στα 90 λεπτά, να κρίνονται στη διαδικασία των πέναλτι.

Χαρακτηριστικότερη όλων η τοποθέτηση του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος φέρει τον τίτλο του πρεσβευτή προπονητικής της UEFA : «Δεν μου αρέσει να βλέπω παίκτες να περπατούν στο γήπεδο προκειμένου να περάσει ο χρόνος. Οφείλουμε να προστατεύσουμε το παιχνίδι. Πάντοτε είχα την αίσθηση κατά την διάρκεια της παράτασης ότι ο νικητής θα κριθεί στα πέναλτι. Είδαμε όλοι τι έγινε στον τελικό του Champions League»...

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής προπονητικής της UEFA, Ιοαν Λουπέσκου, πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι παίκτες δίνουν πολλούς αγώνες. Κάποιοι προπονητές επιθυμούν μετά το τέλος ισόπαλου αγώνα, ο νικητής να κρίνεται απ΄ ευθείας μέσω της διαδικασίας των πέναλτι, κάποιοι άλλοι θεωρούν πως οι πιό αδύναμες ομάδες μπορούν να αμυνθούν περισσότερο».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πρόσφατο EURO της Γαλλίας, μόλις στο 31% των αγώνων επικράτησαν οι ομάδες που είχαν κατοχή μπάλας.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου