22 Σεπτεμβρίου 2016

Εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ το σαββατοκύριακο, 24 και 25 Σεπτεμβρίου

Δυο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις το ερχόμενο σαββατοκύριακο, 24 και 25 Σεπτεμβρίου, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με ελεύθερη είσοδο.
Το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, 20.30, Η MOYSA συναντά τον Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη. Την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 20.30, Συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 

Το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει την σειρά συναυλιών Parklife, ένα αφιέρωμα σε διαφορετικά μουσικά στυλ και ηχητικές επιρροές. Προσκαλώντας το κοινό να το επισκεφθεί, να ταξιδέψει και να ονειρευτεί, το Πάρκο 'δανείζεται' για δύο ξεχωριστά Σαββατοκύριακα μουσικές μελωδίες και φιλοξενεί ποικίλους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, αποσκοπώντας σε μία μοναδική εμπειρία έμπνευσης, φύσης και δημιουργίας. 


Το Σάββατο: Η MOYSA συναντά τον Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη

Κλασσικές μελωδίες αντηχούν στο Πάρκο με φόντο μια από τις πιο σύγχρονες αίθουσες όπερας στην Ευρώπη. Η Εθνική Λυρική Σκηνή υποδέχεται τους επισκέπτες σε μια υπαίθρια συναυλία στο μελλοντικό της σπίτι παρουσιάζοντας διάσημες όπερες και οι νεαροί φίλοι της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μαζί με τον διεθνή πιανίστα Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη συστήνονται για πρώτη φορά στο κοινό του ΚΠΙΣΝ.

Κλείνοντας μόλις 18 μήνες από την ίδρυσή της, η MOYSA-Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ήδη περισσότερες από 20 συναυλίες και συνεργάστηκε με διεθνείς νέους μουσικούς και προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα, συναντά επί σκηνής τον διεθνή πιανίστα και καλλιτεχνικό Διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη, ο οποίος πρωτοστάτησε στον σχεδιασμό και την γέννησή της. Στην ιδιαίτερη αυτή συναυλία, υπό την διεύθυνση του μαέστρου, συνθέτη, βιολοντσελίστα και βασικού εκπαιδευτή της MOYSA Θοδωρή Παπαδημητρίου, η Ορχήστρα θα ταξιδέψει το κοινό της από τον Mozart στον Piazzolla και τους Beatles, αναδεικνύοντας τις πολλές και διαφορετικές πτυχές των ερμηνευτικών της δυνατοτήτων μέσα από ένα πολύχρωμο μουσικό καλειδοσκόπιο. Η συναυλία έχει συμβολικό χαρακτήρα και αποτελεί την πρώτη εμφάνιση της MOYSA στο ολοκληρωμένο πλέον ΚΠΙΣΝ. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει υποστηρίξει με δωρεά του την ίδρυση και λειτουργία της Ορχήστρας.Την Κυριακή: Συναυλία Εθνικής Λυρικής Σκηνής 

Λίγους μήνες πριν την επίσημη λειτουργία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις νέες εγκαταστάσεις της στο ΚΠΙΣΝ, τα καλλιτεχνικά σύνολα της ΕΛΣ ανοίγουν την σαιζόν 2016-17 με μια μουσική γιορτή ανοιχτή σε όλους, στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Από το Βαλς των λουλουδιών, έως το παραμυθένιο δάσος του Μαγικού Αυλού, από τις ανθισμένες κερασιές της Μαντάμα Μπαττερφλάι, έως τον κύκνο στο ποτάμι του Λόενγκριν και την απεραντοσύνη του Νείλου στην Αϊντα, η φύση υπήρξε βασική πηγή έμπνευσης για τους σπουδαίους συνθέτες του λυρικού θεάτρου, του μπαλέτου και της συμφωνικής μουσικής. Κάτω από τον Αττικό Ουρανό, στο υπέροχο Ξέφωτο, η ΕΛΣ θα κάνει μια περιδιάβαση σε εμβληματικά έργα του λυρικού ρεπερτορίου και όχι μόνο, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από τον Μαγικό Αυλό και το Ρέκβιεμ του Mozart, από την Μποέμ και την Μαντάμα Μπαττερφλάι του Puccini, από τον Ριγολέττο, την Αϊντα και την Τραβιάτα του Verdi, από τον Λόενγκριν του Wagner, από τον Καρυοθραύστη του Tchaikovsky και από τον Ρωμαίο και Ιουλιέττα του Prokofiev.

Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και την Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Σολίστ Ελένη Βουδουράκη, Γεωργία Ηλιοπούλου, Αντωνία Καλογήρου, Βασιλική Καραγιάννη, Τσέλια Κοστέα, Άκης Λαλούσης, Πέτρος Μαγουλάς, Δημήτρης Πλατανιάς, Γιάννης Χριστόπουλος κ.ά. Μουσική διεύθυνση Ηλίας Βουδούρης. 


Πηγή: www.snfcc.org (ΚΠΙΣΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου