24 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΔ: Νέες προσλήψεις στην ΕΡΤ για «ενίσχυση της προπαγάνδας μιας καταρρέουσας Κυβέρνησης»

Την πρόσληψη 55 νέων συμβασιούχων αποφάσισε το ΔΣ της ΕΡΤ. "Προφανώς για την ενίσχυση της προπαγάνδας μιας καταρρέουσας Κυβέρνησης!" αναφέρει η ΝΔ ασκώντας έντονη κριτική στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Προσθέτει δε ότι η ΕΡΤ θα πρέπει να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και όχι ως κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας.

Συγκεκριμένα από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ρ.Τ. αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη 55 συμβασιούχων (20 δημοσιογράφων και 35 άλλων ειδικοτήτων).
Στην Ε.Ρ.Τ. των 2.500 εργαζoμένων η διοίκησή της και ο υπουργός - καναλάρχης κ. Παππάς που θα υπογράψει την απόφαση κρίνουν ότι χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις. Προφανώς για την ενίσχυση της προπαγάνδας μιας καταρρέουσας Κυβέρνησης!
Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει πλήρως την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της Ε.Ρ.Τ. που πληρώνουν οι πολίτες, αυξάνοντας έτσι το διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων.
Η Ε.Ρ.Τ. θα πρέπει να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως ένας ελκυστικός, ανταγωνιστικός σταθμός και όχι ως κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας.
Δεσμευόμαστε στους Έλληνες πολίτες ότι μια από τις πρώτες αποφάσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η μείωση του ειδικού τέλους και η αποκατάσταση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού στην δημόσια τηλεόραση». 

Κυβερνητικές πηγές προς τη ΝΔ για τις προσλήψεις στην ΕΡΤ:

«Η ΝΔ με σημερινή της ανακοίνωση καταδικάζει την απόφαση πρόσληψης 55 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην ΕΡΤ. Προφανώς για τη ΝΔ, η οποία έκλεισε την ΕΡΤ σε μια νύχτα για να διευκολύνει τους καναλάρχες, η δημόσια ραδιοτηλεόραση αποτελεί βαρίδι στην ενημέρωση», σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι και κατηγορούν τη ΝΔ ότι θέλει την ΕΡΤ κλειστή και στο περιθώριο, διότι για την ΝΔ η ενημέρωση πρέπει να είναι υποταγμένη σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Όμως επί του θέματος, όσον αφορά δηλαδή τις τυχόν ανάγκες που εξυπηρετούν οι νέες πρόσθετες προσλήψεις, καμιά απάντηση δεν δίνεται από τους κυβερνητικούς κύκλους.

Πηγές: Στοιχεία από nd.gr/deltia-tipou, ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου