16 Σεπτεμβρίου 2016

ΗΠΑ: Σκοτώνουν τα άγρια άλογα!

Αποφάσισαν τη θανάτωση 45.000 άγριων αλόγων στις ΗΠΑ για να μπορούν να χρησιμοποιούν τη γη τους ως βοσκοτόπια για τα βοοειδή

Το Γραφείο Διαχείρισης Κτηματολογίου (BLM) των Ηνωμένων Πολιτειών

έλαβε την απόφαση να προχωρήσει στην ευθανασία 45.000 άγριων αλόγων  που βρίσκονται σήμερα σε αιχμαλωσία σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις σε όλες τις ΗΠΑ. Στην απόφαση αντιδρούν έντονα διάφορες φιλοζωικές οργανώσεις που υποστηρίζουν ότι ο έλεγχος του πληθυσμού οφείλει να γίνεται μέσω του ελέγχου των γεννήσεων και όχι της ευθανασίας.

Κατά τα τελευταία 20 χρόνια, το Γραφείο αφαιρεί άγρια ​​άλογα από το φυσικό τους περιβάλλον ώστε ιδιόκτητα κοπάδια να χρησιμοποιούν τη γη ως βοσκοτόπια. 


«Η απόφαση της συμβουλευτικής επιτροπής του BLM για την εξόντωση 45.000 άγριων αλόγων αποτελεί μία πλήρη αποφυγή της ευθύνης για τη φροντίδα τους. Ο οργανισμός δεν θα ήταν σε αυτή την κατάσταση αν δεν είχε προηγηθεί μακροχρόνια λανθασμένη διαχείριση. Οι εναλλακτικές λύσεις έχουν αγνοηθεί για πάνω από 20 χρόνια», αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης Humane Society.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις καλούν για εναλλακτικά προγράμματα ελέγχου γονιμότητας ώστε να επιβραδυνθεί η αύξηση του πληθυσμού. Τα βοοειδή υπερέχουν αριθμητικά κατά 47 προς 1 έναντι των αλόγων, αλλά τους έχει κατανεμηθεί το 82% της διαθέσιμης έκτασης, γεγονός που υποδηλώνει ότι το πραγματικό πρόβλημα ίσως έγκειται στην απόφαση εξ αρχής για τη χρήση της γης προς εκτροφή βοοειδών. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου