27 Σεπτεμβρίου 2016

Μεταβιβάζουν στο υπερταμείο 6 δημόσιες επιχειρήσεις

Με τελικό στόχο την εκποίηση, που η κυβέρνηση έχει ονομάσει "αξιοποίηση", μια ομάδα δημοσίων επιχειρήσεων θα μεταβιβαστεί στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), στο λεγόμενο υπερταμείο. Πρόκειται για τις ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, προς ψήφιση τίθεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Το πολυνομοσχέδιο έγινε χθες δεκτό κατά πλειοψηφία από τις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές. Υπέρ ψήφισαν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) και καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση (Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή).

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται να βρεθούν οι διατάξεις με τις οποίες 
θα μεταβιβαστεί στην ΕΔΗΣ μια ομάδα δημοσίων επιχειρήσεων. 
Πρόκειται για τις ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ.
Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, υποστήριξε ότι η δημιουργία του υπερταμείου αποτέλεσε επιδίωξη της σημερινής κυβέρνησης και αποσκοπεί στην αξιοποίηση και όχι στην εκποίηση, της δημόσιας περιουσίας. «Δεν ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία» επισήμανε. 

Πηγή: Με στοιχεία από naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου