26 Σεπτεμβρίου 2016

Με το ζόρι διεκδίκησε την τηλεοπτική άδεια ο Καλογρίτσας! Τελικά αποχωρεί!

(upd) Τελικά αποχωρεί ο κ. Καλογρίτσας από τη διαδικασία διεκδίκησης τηλεοπτικής άδειας, στην οποία είχε οδηγηθεί "με το ζόρι" υποκύπτοντας στις πιέσεις του Νίκου Παππά και των άλλων. Προηγήθηκε σήμερα αίτημα της εταιρείας του για παράταση 48 ωρών στην καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος, που όμως απορρίφθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Έτσι, παρά τις αντιρρήσεις που πρόβαλε στην αρχή, δέχτηκε στη συνέχεια η οικογένεια Καλογρίτσα να συμμετάσχει στο... SYRIZA Channel, για να αποχωρήσει τελικά χάνοντας και το ποσό των 3 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στην εγγυητική επιστολή που έχει ήδη καταθέσει.

Πιό αναλυτικά: 

Απόρριψη αιτήματος παράτασης:

Απορρίφθηκε σήμερα από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης αίτημα της εταιρείας Καλογρίτσα να του δοθεί παράταση 48 ωρών (η προθεσμία εκπνέει σήμερα Δευτέρα) για την καταβολή της πρώτης δόσης (περίπου 18 εκατ. ευρώ) του τιμήματος της τηλεοπτικής άδειας. «Όσοι υπερθεματιστές δεν καταβάλουν εγκαίρως την πρώτη δόση θα χάσουν την άδειά τους», είχε δηλώσει νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία, ο κ. Καλογρίτσας επικαλέστηκε λόγους «που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές» προκειμένου να δικαιολογήσει το αίτημά του για διήμερη παράταση.


Αποχώρηση Καλογρίτσα από τη διαδικασία

Στη συνέχεια και μετά την απορρίψη του αιτήματος για παράταση, ο Ιωάννης Καλογρίτσας δήλωσε ότι αποχωρεί από τη διαδικασία διεκδίκησης τηλεοπτικής άδειας. Στην σχετική ανακοίνωσή του (ΑΠΕ-ΜΠΕ) μεταξύ άλλων αναφέρει: 
«Μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω...
Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρηματίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα, μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια αλλά και τη χώρα. Έτσι, προκειμένου να εξοντωθώ ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι...
Αφού αναφέρει ότι τον τελευταίο το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, καταλήγει με τα εξής: Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει.
Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ' αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη
»

Ο επιλαχών Ιβάν Σαββίδης

Μετά τις σημερινές εξελίξεις και την αποχώρηση της εταιρείας Καλογρίτσα, ο πρώτος επιλαχών για τις τηλεοπτικές άδειες, Ιβάν Σαββίδης, δήλωσε: «Εντός δυο τριών-ημερών είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε την πρώτη δόση».

Πως οδηγήθηκε ο κ. Καλογρίτσας στην διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας
Γράφει, στο Βήμα της Κυριακής, ο ΒΗΜΑτοδότης:

Με την ευκαιρία θα σας διηγηθώ αυτά που άκουσα από έγκυρους πρωταγωνιστές της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών. Μου μεταφέρουν, λοιπόν, ότι ο Χρ. Καλογρίτσας σχεδόν με το ζόρι οδηγήθηκε στη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας. Στις πιέσεις του Νίκου Παππά και των άλλων αντιστεκόταν έως την τελευταία ώρα. Αντιπρότεινε μάλιστα την έκδοση μιας εφημεριδούλας, Ηταν τέτοια η αντίδρασή του που οι λεβέντες του Μεγάρου Μαξίμου (ξέρετε τώρα εσείς ποιοι) προσέγγισαν άλλον επίδοξο των Media που διακρίνεται πέραν των άλλων και για την αγάπη στον τζόγο. Αλλωστε η όλη υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες θύμιζε τζόγο, τηλεοπτικό τζόγο. Τον έπιασαν λοιπόν και αυτόν...

Ο εν λόγω όμως κύριος, παρ' όλη την αγάπη του για τον τζόγο, είδε όλη αυτή την παρέα, κατάλαβε προφανώς τι τον περίμενε και έκανε στο τέλος πίσω. Σε σημείο μάλιστα που έφθασε ο Πρωθυπουργός να δηλώνει στον κύκλο του απογοητευμένος από τη στάση του.

Επανήλθε έτσι δριμύτερη η πίεση προς τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος θέλοντας και μη μπήκε στο παιχνίδι την τελευταία στιγμή. Ετσι εξηγείται και το γεγονός ότι ο γιος του συμμετείχε στον διαγωνισμό με υπό ίδρυση εταιρία, τα δε απαιτούμενα χρήματα τα αποκόμισε από πώληση μετοχών της οικογενειακής κατασκευαστικής εταιρείας του πατέρα του. Γι' αυτό και όλα - από το «πόθεν έσχες» έως και τις εγγυήσεις (βοσκοτόπια) - είναι πρόχειρα και της τελευταίας στιγμής. Κατά μία εκδοχή η οικογένεια Καλογρίτσα έχει μετανιώσει για τη συμμετοχή της στο... SYRIZA Channel. Τώρα όμως βρίσκεται στο λάκκο με τα φίδια και τη Δευτέρα θα φανεί αν όντως καταθέσει τα χρήματα και συνεχίσει στη διεκδίκηση της τηλεοπτικής άδειας.

Οι ανταγωνιστές του ωστόσο τον περιγράφουν ως έναν «χαρισματικό, προικισμένο επιχειρηματία, έναν άνθρωπο για όλες τις δουλειές με όλες τις κυβερνήσεις. Διαθέτει πειθαρχία κινήσεων, ξέρει τη δουλειά και προσπαθεί να την κάνει κάθε φορά χρησιμοποιώντας "άλλες μεθόδους". Παρά τα όσα ακούστηκαν για αυτόν δεν βγήκε καν δημοσίως να στηρίξει την άποψή του. Μιλούσε περισσότερο για εκείνον οι Παππάς και Σπίρτζης, παρά ο ίδιος ή η οικογένειά του. Κλήθηκε εκών άκων να διαχειριστεί υποθέσεις αλλότριων, προκειμένου να στηθεί ένα νέο κανάλι αποκλειστικά στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και παρά τις αντιρρήσεις που πρόβαλε στην αρχή το δέχτηκε. Στην πιάτσα των εργολάβων λένε ότι φαντάζει αδιανόητο να μην έχει λεφτά από τις τόσες δουλειές που έκανε με το Δημόσιο και από τα εκατομμύρια των δανείων που έλαβε. Προφανώς τα λεφτά του τα έχει κάπου "παρκαρισμένα", σε κάποιον άλλον φορολογικό παράδεισο».


Πηγές: tovima.gr 25.09.2016 και 
ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr 26.09.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου