2 Φεβρουαρίου 2018

Δυσκολεύουν τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Το άρθρο 11 του Συντάγματος είναι σαφές: «Οι Ελληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα» ορίζει στην παράγρφο 1. Μπορούν λοιπόν όσοι το επιθυμούν να πάνε στο συλλαλητήριο για την ονομασία της ΠΓΔΜ την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους. Το δικαίωμά τους αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Μπορεί όμως, με διάφορες προφάσεις, να το περιορίσει. Πως; Δυσκολεύοντας την πρόσβαση στο συλλαλητήριο!
 
Ανακοινώθηκε ότι κατόπιν εντολής της αστυνομίας "οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί. Οι σταθμοί θα είναι κλειστοί από τις 10 το πρωί, λόγω του συλλαλητηρίου που είναι προγραμματισμένο για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Οι συρμοί θα διερχονται κανονικά απο τους τρεις αυτούς σταθμούς αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις".

Το άρθρο 11 του Συντάγματος, στην παράγραφο 2 ορίζει: «Mόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Oι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει»

Απαγόρευση λοιπόν του συλλαλητηρίουμε αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής και για τους λόγους που ρητά αναφέρονται, μπορεί να γίνει. Παρουσία της αστυνομίας μπορεί να υπάρξει. Περιορισμοί όμως, στην πρόσβαση στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, δεν καθορίζονται πουθενά! 

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει θορυβηθεί, ενδεχομένως όχι τόσο από αυτό καθαυτό το συλλαλητήριο, αλλά από την αναμενόμενη σε αυτό συμμετοχή -εκεί θα παιχτούν οι εντυπώσεις- που, υπό κανονικές συνθήκες, προβλεπόταν να είναι μεγάληΒρήκε λοιπόν την λύση. Δυσκολεύοντας την προσέλευση του κόσμου με τα βασικά μέσα μεταφοράς, πετυχαίνει κανείς να περιορίσει τη συμμετοχή! Είναι απλό και αποτελεσματικό!

afirimeno.com






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Να παραμείνει ανοιχτός ο σταθμός του Συντάγματος ζήτησε εκπρόσωπος των διοργανωτών μιλώντας το πρωί του Σαββάτου σε τηλεοπτικό σταθμό «για να μπορέσει ο κόσμος να έρθει καλύτερα, να έρθουν με τις οικογένειές τους, με τα παιδιά τους» είπε, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος και φόβος επεισοδίων»

    ΑπάντησηΔιαγραφή