4 Φεβρουαρίου 2018

Σε Σκίτσα το Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το όνομα της ΠΓΔΜ

Συνεχίζονται οι προβληματισμοί αλλά και οι έντονες αντιδράσεις, με κορύφωση το συλλαλητήριο σήμερα στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στο υπό διαπραγμάτευση σύνθετο όνομα της ΠΓΔΜ. Πολλές οι αντιδράσεις όμως και κατά του συλλαλητηρίου. Εδώ, από τη σκοπιά της σάτιρας σε 10 ...αντιφατικές γελοιογραφίες:
Επάνω αριστερά: Ντάμπλ στο συλλαλητήριο! σε σκίτσο του Πέτρου Τσιολάκη.
 

Τα δυο Συντάγματα... Σκίτσο του Βασίλη Παπαγεωργίου στο vpapag.wordpress.com

Δυσκολεύουν τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. "Οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί από τις 10 το πρωί, λόγω του συλλαλητηρίου που είναι προγραμματισμένο για την ονομασία της ΠΓΔΜ" ανακοίνωσε η Αστυνομία. Σκίτσο του Αρκά στο ARKAS -The Original Page: 

Το ...παραγωγικό συλλαλητήριο. Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην Αυγή: 

Ψάρεμα στα ...θολά στο συλλαλητήριο. Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο Έθνος: 

Ακροδεξιά και συλλαλητήριο... Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην Αυγή: 

Και η "εκκλησία" στο συλλαλητήριο, ακολουθώντας το "ποίμνιό" της! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή: 

Περιζήτητος ο Μίκης Θεοδωράκης, όχι μόνο στα συλλαλητήρια αλλά και στα αγροτικά μπλόκα... Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή:

Σημειώνεται ότι χθες Σάββατο έγινε Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη. Άγνωστοι έγραψαν στον τοίχο του σπιτιού του: «Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλ. Συντάγματος»... 

Eθνικισμός και συλλαλητήριο... Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη στο Realnews και georgopalis.com:

Ρουβίκωνας: "Μπορεί να χυθεί αίμα στο συλλαλητήριο"... Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή:

Σημειώνεται επίσης ότι λίγες μερες πριν, ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Ρουβίκωνα σε ανάρτησή  του στο Facebook, σχετικά με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ανέφερε: «Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε "σφουγγαρίστρες" και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι "θα είναι η μέρα τους" και κάποιοι άλλοι θέλουν "να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες". Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους».







yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου