7 Δεκεμβρίου 2022

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 7.12.2022

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, λίγο πριν συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη χθες στα Τίρανα, όπου γινόταν η σύνοδος Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων, δεν είπε «Εμείς δεν θα εξαπατήσουμε την ΕΕ», είπε «Εμείς δεν θα την εξαπατήσουμε όπως η Ελλάδα» (αλλά κάπως διαφορετικά!). Στο σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου για την "Καθημερινή" οι δυο πρωθυπουργοί Ελάδας και Αλβανίας.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Euractiv, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε: 
«Δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι η διαδικασία ένταξης στην ΕΕ είναι μια διαδικασία εξατομικευμένη με βάση την αξία (της κάθε χώρας). Εμείς οφείλουμε να εκπληρώσουμε συγκεκριμένα κριτήρια, και δεν είναι μια εξέταση όπου μπορείς να “κλέψεις” – ακόμη κι αν οι καθηγητές είναι λίαν διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν. Είναι προς το συμφέρον σου να περάσεις αυτές τις εξετάσεις».
Εκεί συμπλήρωσε πως είναι σημαντικό για τη χώρα του να διαθέτει θεσμούς που λειτουργούν και «να μην εξαπατήσει, όπως κάποιες γειτονικές χώρες έκαναν στο παρελθόν». 
Όταν ρωτήθηκε να κατονομάσει ποιες χώρες εννοεί, απάντησε ευθέως «την Ελλάδα».
Στη συνέχεια και κατα την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Έντι Ράμα ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις του αυτές, καθώς όπως είπε «είδα πως αποδόθηκαν και δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Ελπίζω να μην ενοχληθήκατε» είπε. Και χαριτολογώντας πρόσθεσε: «Δεν είμαστε στην ίδια πολιτική παράταξη όπως με τον Τσίπρα που είμαστε φίλοι, αλλά για μένα είστε ο καλύτερος Έλληνας πρωθυπουργός»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου