27 Δεκεμβρίου 2022

Ο Πλεύρης, η Βανδή, ο Μπισμπίκης και ο αντικαπνιστικός νόμος

Επρεπε να δει τη φωτογραφία, που έγινε viral στα social media επειδή οι πρωταγωνιστές είναι ένα ζευγάρι διασημοτήτων, η τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή και ο ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης, για να ευαισθητοποιηθεί και να ζητήσει την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όντως ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πρόστιμο στο νυχτερινό κέντρο όπου ο κ. Μπισμπίκης εμφανίζεται να καπνίζει επιδεικτικά, ενώ διαβεβαίωσε πως αυτό «που πετύχαμε στην εστίαση σχεδόν στο 100% και το θεωρούμε αυτονόητο, θα το πετύχουμε στην πλήρη εφαρμογή και στη νυχτερινή διασκέδαση».

Οι σχετικές αναρτήσεις στο twitter:

Επειδή ο αντικαπνιστικός νόμος και ισχύει και εφαρμόζεται ήδη με βάση αυτήν την φωτογραφία κινείται η διαδικασία να επιβληθεί το πρόστιμο στο μαγαζί και σε όσους παρανομούν. Ο νόμος ισχύει για όλους και το κάπνισμα στον εσωτερικό χώρο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

Paul o Frank @Voreios11·
25 Δεκ
Μαλλον εχει καταργηθει ο νομος περι καπνισματος στους εσωτερικους χωρους.


Πιο αναλυτικά, σε αναρτησή του στο facebook ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το πρόβλημα ωστόσο παραμένει στη νυκτερινή διασκέδαση και ειδικά μετά απο κάποια ώρα. Εκεί δυστυχώς με άνεση κάποιοι καπνίζουν κυριολεκτικά στα μούτρα των άλλων αδιαφορώντας πλήρως για το δικαίωμα όλων των άλλων». Και προσθέτει: «Δυστυχώς η ευθύνη των διοικήσεων των νυχτερινών μαγαζιών, όταν παραβιάζεται ο νόμος, είναι μεγάλη καθώς όχι απλά ανέχονται και δεν αποτρέπουν τους θαμωνες να ανάψουν τα τσιγάρα, αλλά αμέσως σερβίρουν και τασάκια, θεωρώντας αυτονόητη τη μη εφαρμογή του νόμου».

Παρακάμπτει όμως την ευθύνη του υπουργείου του και όποιας άλλης αρμόδιας, στην εφαρμογή του νόμου, αρχής (αστυνομίας) ο κ. Πλεύρης. Παράλληλα συνιστά το αυτονόητο: «Χρειάζεται και η αντίδραση όλων μας. Δεν είναι γραφικό να ζήταμε απο τη διοίκηση του μαγαζιού την εφαρμογή του νόμου και σίγουρα δεν αποτελεί ντροπή να απαιτουμε όποιος θέλει να καπνίσει να βγει έξω».

Πάντως, ας ελπίσουμε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια του υπουργού ήταν, έστω και καθυστερημένα, μια καλή αρχή για την εφαρμογή, αλλά με συνέπεια και συνέχεια, του αντικαπνιστικού νόμου και στα 
νυχτερινά κέντρα.

Takis Ant / afirimeno.com
με στοιχεία από Facebook και Twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου