25 Δεκεμβρίου 2022

SZ: «Η Εύα Καϊλή στο ρόλο της αθώας διωκόμενης»

Δηκτική η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung για το σκάνδαλο Qatargate και το ρόλο της Εύας Καϊλή. «Σκηνικό για να δώσουν μια νέα τροπή στην υπόθεση διαφθοράς: μια νέα γυναίκα και μητέρα σαν κατατρεγμένη αθώα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» γράφει, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η "Deutsche Welle". Ειδικότρα:

«Περί απληστίας και της προδομένης αγάπης» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Süddeutsche Zeitung. «Η Εύα Καϊλή στο ρόλο της άθωας διωκόμενης: Πώς το Qatargate βλάπτει τις Βρυξέλλες», σημειώνει στον υπότιτλο. 

Το δημοσίευμα επισημαίνει: «Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή χρησιμοποιούν τις σκάλες του Δικαστικού Μεγάρου ως σκηνικό για να δώσουν μια νέα τροπή στην υπόθεση διαφθοράς: μια νέα γυναίκα και μητέρα σαν κατατρεγμένη αθώα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα γράφει: «Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, οι δικαστές στήριξαν την απόφασή τους στο γεγονός ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ θα μπορούσαν να απαγάγουν την Εύα Καϊλή. Στην πραγματικότητα όμως η βελγική δικαιοσύνη βλέπει τον κίνδυνο συσκότισης. Η κατάσταση σε αυτό το σκάνδαλο, που προκαλεί σοβαρή ζημιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πολύ συγκεχυμένη. Όποιος μιλάει με βουλευτές ή υπαλλήλους της ΕΕ αυτές τις μέρες νιώθει μια μεγάλη αποστροφή. Μια τυπική ερώτηση που ακούνε είναι: Έχετε κι εσείς σπίτι σας δεσμίδες με μετρητά; Όλες οι προκαταλήψεις εναντίον του συστήματος των "Βρυξελλών" φαίνεται να επιβεβαιώνονται».

Πηγή: Deutsche Welle
Στη φωτογραφία: H Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Σχετικές αναρτήσεις:
Η αλήθεια για τα λόμπι στην ΕΕ από την DW
Politico: Πώς η κρίση του «Qatargate» συγκλόνισε την ΕΕ στον πυρήνα της
Αφού ο Ανδρουλάκης ήξερε γιατί δεν διέγραφε την Καϊλή;
Για υπόθεση διαφθοράς συνελήφθη η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου