17 Δεκεμβρίου 2022

Αφού ο Ανδρουλάκης ήξερε γιατί δεν διέγραφε την Καϊλή;

Αφού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ήξερε εδώ και καιρό, όπως ο ίδιος λέει, ότι "η Εύα Καϊλή είναι ο Δούρειος ίππος της ΝΔ", ότι την καθοδηγούσε το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη, γιατί τότε δεν την διέγραφε;

Αμέσως μετά τη διαπίστωση από τις βελγικές αρχές της συμμετοχής της Εύας Καϊλή στην υπόθεση διαφθοράς Qatargate, ο Νίκος Ανδρουλάκης την διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, λέγοντας για την ευρωβουλευτή του: "η Εύα Καϊλή είναι ο Δούρειος ίππος της ΝΔ". Μια δήλωση που σύμφωνα με τον ίδιο "το μιντιακό κατεστημένο, που υπηρετεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρερμήνευσε σκόπιμα", όπως χαρακτηριστικά είπε χθες, μιλώντας στην Κ.Ο και σε στελέχη του κόμματος με αφορμή τον προϋπολογισμό.

Και λόγω των αντιδράσεων της ΝΔ έσπευσε να διευκρινίσει: "Προφανώς δεν καθοδήγησε η Νέα Δημοκρατία την κυρία Καϊλή να κάνει αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες, αλλά την καθοδήγησε το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη σε κάθε της κίνηση για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου ήταν σκιώδης εισηγήτρια. Αυτό το έχει καταγράψει πολλές φορές ο διεθνής Τύπος".

Και άμεσα εγείρεται το ερώτημα: Γιατί, ο φερόμενος ως “Δούρειος Ιππος”, παρέμενε εν γνώσει της ηγεσίας του κόμματος στην παράταξη; Γιατι δεν διέγραψε την κα Καϊλή τότε, που με τις κινήσεις της συνέβαλε στην συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και περίμενε μέχρι να ξεσπάσει το Qatargate ώστε να το κάνει;

Εξάλλου τις κινήσεις της αυτές τις "έχει καταγράψει πολλές φορές ο διεθνής Τύπος", όπως επισημαίνει τώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης, χωρίς όμως ο ίδιος τότε να έχει εκφράσει δημόσια έστω τη δυσαρέσκειά του για την στάση της.

Όχι μόνο δεν πείθει λοιπόν ο κ. Ανδρουλάκης, αλλά προσπαθώντας να διορθώσει μια άτυχη έως αστεία έκφρασή του (την περί Δούρειου ίππου της ΝΔ), προβαίνει σε μια διευκρίνιση που μόνο εναντίον του στρέφεται. Ακολουθώντας μια στρατηγική ήττας, λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, καταφέρνει να πετύχει (μιας και η υπόθεση έχει σχέση με το Κατάρ και το μουντιάλ που εκεί διεξάγεται) ένα καθοριστικό ίσως αυτογκόλ!

Takis Ant / afirimeno.com

Σχετική ανάρτηση: Αστειότητες: Η Εύα Καϊλή "Δούρειος ίππος" της ΝΔ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου