23 Δεκεμβρίου 2022

Πλαίσιο: Δημόσια πρόταση και αποχώρηση από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Το προσφερόμενο τίμημα ανέρχεται στα 4,58 ευρώ ανά μετοχή

Στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας με στόχο τη διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο Αθηνών, προχώρησαν χθες (
22/12/2022) αργά το απόγευμα ο πρόεδρος της Πλαίσιο Computers, Γιώργος Γεράρδος και ο διευθύνων σύμβουλος, Κωνσταντίνος Γεράρδος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το προσφερόμενο τίμημα ανέρχεται στα 4,58 ευρώ ανά μετοχή.

Ειδικότερα, στην Δημόσια Πρόταση το Προσφερόμενο Τίμημα: 
• υπερβαίνει κατά 44,48% τη ΜΣΧΤ των Μετοχών κατά τους έξι (6) μήνες που προηγούνται της Ημερομηνίας της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι την 22/12/2022, η οποία ανήλθε σε € 3,17. 
• ισούται με την τιμή που προσδιορίστηκε με την Έκθεση Αποτίμησης, η οποία ανήλθε σε € 4,58 ανά Μετοχή.
Σημειώνεται ότι χθες (22.12.2022) η μετοχή έκλεισε στο Χρηματιστήριο Αθηνών στα 3,15 ευρώ, με αποτέλεσμα η προσφερόμενη τιμή να είναι αυξημένη κατά 45.40%.

Ο Γεώργιος Γεράρδος ο οποίος κατέχει άμεσα 66,71% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας και ο Κωνσταντίνος Γεράρδος, ο οποίος κατέχει άμεσα 15,47% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας (αθροιστικά κατέχουν το 82,18% των δικαιωμάτων ψήφου στην εταιρεία), υπέγραψαν συμφωνία με την οποία συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να συντονιστούν μεταξύ τους προκειμένου να επιδιώξουν (α) κοινούς στρατηγικούς στόχους ως προς τον έλεγχο της εταιρείας και (β) τη διαγραφή της από το ΧΑ.

Περαιτέρω, οι βασικοί μέτοχοι συμφώνησαν τον τρόπο άσκησης της εταιρικής διακυβέρνησης της εταιρείας, τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, καθώς και ορισμένους περιορισμούς και ορισμένα δικαιώματα εκάστου εξ αυτών αναφορικά με τη μεταβίβαση των μετοχών τους.

Η Δημόσια Πρόταση αφορά στην απόκτηση του συνόλου των μετοχών τις οποίες δεν κατείχαν ο Γεώργιος Γεράρδος και τα συντονισμένα πρόσωπα κατά την ημερομηνία της δημόσιας πρότασης, δηλαδή 3.932.952 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 17,82% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι ο Γεώργιος Γεράρδος προσφέρει 4,58 ευρώ σε μετρητά, για κάθε μετοχή της δημόσιας πρότασης που του προσφέρεται νόμιμα και έγκυρα εντός της περιόδου αποδοχής.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην έξοδο από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Στην ανάγκη εξασφάλισης ευελιξίας, χωρίς περιορισμούς, αποδίδει την απόφαση εξόδου από το Χρηματιστήριο Αθηνών, ο πρόεδρος και ιδρυτής της «Πλαίσιο Computers», Γ. Γεράρδος.

«Ο λόγος που μία εταιρία είναι στο Χρηματιστήριο, είναι η χρηματοδότηση, η οποία εμάς δεν μας ενδιαφέρει καθώς διαθέτουμε καλή χρηματοοικονομική διάρθρωση και αφετέρου να έχει καλύτερη αποτίμηση», δηλώνει ο πρόεδρος και ιδρυτής της «Πλαίσιο Computers», Γιώργος Γεράρδος, σχολιάζοντας της απόφαση εξόδου από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Παράλληλα, στην ανάγκη εξασφάλισης ευελιξίας, δίχως τους περιορισμούς που θέτει το κανονιστικό περιβάλλον της χρηματιστηριακής αγοράς, αποδίδει την απόφαση μέσω προαιρετικής δημόσιας πρότασης.

Όπως επισημαίνει, «Στην περίπτωσή μας, θεωρούμε ότι είμαστε διαρκώς υποτιμημένοι, παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις (σ.σ. οικονομικών αποτελεσμάτων) που έχουμε, οι οποίες βελτιώθηκαν ακόμη περισσότερο στην διάρκεια της τελευταίας διετίας. Παρόλα αυτά, η αποτίμηση της εταιρίας μειώθηκε».

Ταυτόχρονα, ο κ. Γεράρδος υποστηρίζει ότι «Στον αντίποδα αυτών υπάρχει το υψηλό κόστος λειτουργίας που συνεπάγεται το κανονιστικό πλαίσιο για τις εισηγμένες εταιρίες και ακόμη σημαντικότερα οι περιορισμοί στους οποίους υποβάλλονται οι ανακοινώσεις μας, υπό το φως της τριμηνιαίας και της εξαμηνιαίας υποχρέωσης ανακοίνωσης αποτελεσμάτων.

Εκτιμούμε ότι τα επόμενα δυο χρόνια θα είναι δύσκολα και ότι οι αποφάσεις μας θα πρέπει να είναι γρήγορες και να έχουν μακροπρόθεσμη οπτική. Για να αναπτυχθείς σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα δύσκολο και μεταβλητό πρέπει να μπορείς να παίρνεις άμεσες αποφάσεις με μακροχρόνιο ορίζοντα ή για να το θέσουμε αλλιώς, οι όποιες αποφάσεις να μην περιορίζονται από τον ορίζοντα του τριμήνου ή του εξαμήνου».

Πηγή: Με στοιχεία από 
naftemporiki.gr

Δείτε την 
δημόσια πρόταση στο:
https://www.athexgroup.gr/documents/10180/6891826/676_10365_2022_Greek_1.pdf/325d1de1-f27c-4587-824c-3c1b6694ab1d

1 σχόλιο:

  1. Πλαίσιο: Σήμερα, πρώτη ημέρα μετά την υποβολή της δημόσιας πρότασης, η μετοχή της εταιρείας Πλαίσιο, διαπραγματεύθηκε στο Χρηματιστήριο στα 4,58 ευρώ (όπου και έκλεισε), από τα 3,15 ευρώ χθες, δηλαδή αυξημένη κατά 45.40%. Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 1.741.000 τεμάχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή