24 Ιουνίου 2013

Περίεργα: "Νεκροταφείο" μπάλας στην Κόπα Καμπάνα

Με τον πρωτότυπο τρόπο, "φυτεύοντας" μπάλες στην παραλία της Κόπα Καμπάνα, μια από τις πιο διάσημες του κόσμου, αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί μια οργάνωση ακτιβιστών στη Βραζιλία, τη στιγμή μάλιστα που στην χώρα φαίνεται να κορυφώνονται οι αντιδράσεις για την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων το 2016.


Συγκεκριμένα, μια ακτιβιστική οργάνωση αποφάσισε να μετατρέψει την παραλία της Κόπα Καμπάνα σε "νεκροταφείο", αφού τοποθέτησαν 500 μπάλες πάνω στην άμμο έχοντας μάλιστα ζωγραφίσει και έναν σταυρό στην κάθε μία. Κάθε μπάλα (σύμφωνα με την οργάνωση) συμβολίζει ένα θύμα σε βίαια επεισόδια στην Βραζιλία τα τελευταία δέκα χρόνια.


Με αυτόν τον τρόπο η οργάνωση θέλησε να προτρέψει την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τα χρήματα στην ασφάλεια, την εκπαίδευση και την πρόνοια δηλαδή σε τρεις τομείς που η Βραζιλία "πονάει". Μάλιστα ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε ότι η Βραζιλία αγνοεί την αξία της ζωής του λαού της, ξοδεύοντας χρήματα σε εκδηλώσεις παγκόσμιας εμβέλειας, όπως για παράδειγμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

_______________
Πηγή: http://in.gr 23.06.2014







yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου