22 Ιουνίου 2013

Ρομάριο: «Πελέ, επιτέλους σκάσε!»

«Βούλωσέ το επιτέλους Πελέ»: Με τη φράση αυτή, ο πρώην άσος του ποδοσφαίρου και νυν βουλευτής Ρομάριο, καλεί οργισμένος τον Πελέ να σιωπήσει, κατηγορώντας τον για αναλγησία απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες του στη Βραζιλία.Η έκρηξη του Ρομάριο σημειώθηκε, μετά την παρουσία του θρύλου της Βραζιλίας Πελέ σε τηλεοπτικό σποτ, όπου προτρέπει τους συμπατριώτες του να σταματήσουν να διαδηλώνουν χάριν του ποδοσφαίρου.
«Είχα υποσχεθεί να μην ξαναμιλήσω για τα σκατά που λέει ο Πελέ γιατί μιλάει καθημερινά. Δεν έχει ιδέα τού τι συμβαίνει στη χώρα. Θυμάστε μια φράση που είχα πει, πως ο σιωπηλός Πελέ είναι ένας ποιητής. Το ίδιο ισχύει και τώρα», συμπληρώνει ο Ρομάριο.

Ο Πελέ, ο άνθρωπος που βρίσκεται πάντοτε κοντά στην εξουσία, όπως τον κατηγορούν πολλοί συμπατριώτες του, στην προσπάθειά του να γίνει αρεστός στους χορηγούς και στο μεγάλο αφεντικό, τη FIFA, αφού άλλωστε φέρει τον τίτλο του πρεσβευτή του Μουντιάλ 2014, δέχτηκε να πρωταγωνιστήσει σε βίντεο που προτρέπει τους διαδηλωτές να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους:
«Ζητώ από τους Βραζιλιάνους να μην μπερδεύουν τα πράγματα. Προετοιμαζόμαστε για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να υποστηρίξουμε την εθνική ομάδα. Ας ξεχάσουμε την αναστάτωση που επικρατεί στη Βραζιλία. Ας ξεχάσουμε τις διαδηλώσεις», είπε ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου στο τηλεοπτικό του μήνυμα, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Οι διαδηλωτές «θυμήθηκαν» και παλαιότερο σχόλιο της άλλοτε δόξας της Σελεσάο, Ρονάλντο, που είναι επίσης μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ 2014, σύμφωνα με το οποίο «δεν μπορείς να διοργανώσεις ένα Παγκόσμιο Κύπελλο χτίζοντας νοσοκομεία. Το Κύπελλο είναι μια σπουδαία ευκαιρία να έλξεις την προσοχή, επενδύσεις, τουρισμό και χιλιάδες άλλα πράγματα. Αμφιβάλλω αν η χώρα θα ήταν καλύτερη αν δεν είχε επιλεγεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014».
Ο Ρομάριο προέτρεψε και τον Ρονάλντο, με τον οποίο διατηρεί στενή φιλία, να μην ασχολείται με το θέμα «γιατί δεν μπορεί να το χειριστεί» .

Παράλληλα, στα social media κυριάρχισε η φράση που είχε πει πριν από χρόνια ο Ρομάριο για τον Πελέ: «Ο σιωπηλός Πελέ είναι ένας ποιητής», ενώ στους δρόμους υπήρχαν πλακάτ, που έγραφαν: «Ρονάλντο και Πελέ, η ομάδα μου είναι η Βραζιλία χωρίς διαφθορά», «Δεν είμαστε εναντίον του ποδοσφαίρου, αλλά εναντίον της διαφθοράς», καθώς και άλλα παρόμοια.

Δυστυχώς, κάποιοι από τους μεγαλύτερους αστέρες (του ποδοσφαίρου) στη Βραζιλία, επαναπαυόμενοι στις παλιές τους δόξες ή εξυπηρετώντας κάποιες σκοπιμότητες, φαίνεται να έχουν αποκοπεί τελείως από τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες τους.

__________________
Πηγή: http://www.tanea.gr 22.06.2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου