17 Ιουνίου 2014

Κλείνει η παραλία του Μύρτου στην Κεφαλλονιά

Κλείνει από την Τρίτη και για 25 ημέρες η παραλία του Μύρτου στην Κεφαλλονιά. Θα απαγορευθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου η πρόσβαση στους λουόμενους προκειμένου να τοποθετηθούν φράχτες που θα προστατεύουν τον κόσμο από τις πτώσεις των βράχων.

Το κλείσιμο γίνεται με απόφαση του υπουργείου Υποδομών προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

Η σχετική απόφαση μεταξύ άλλων αναφέρει:
α) να δώσετε εντολή στον ανάδοχο του έργου να αρχίσει αμέσως τις εργασίες κατασκευής της απαιτούμενης οδού πρόσβασης της αποκόλλησης των επικρεμάμενων βράχων και την κατασκευή των δύο ισχυρών φρακτών ανάσχεσης βραχοπτώσεων στην περιοχή ανάντη της παραλίας του Μύρτου.
β) να μεριμνήσετε για τη διακοπή της πρόσβασης στην παραλία του Μύρτου σε συνεργασία με τον Ανάδοχο και τις αρμόδιες Αρχές, δεδομένου ότι ο ήδη υφιστάμενος σοβαρός κίνδυνος βραχοπτώσεων θα ενταθεί κατά την διάρκεια εκτέλεσης των ανωτέρω εργασιών».


Η παραλία του Μύρτου είναι διάσημη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών που επισκέπτονται το νησί του Ιονίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον σεισμό του Ιανουαρίου στην Κεφαλονιά είχαν προκαλέσει εντύπωση οι φωτογραφίες από την παραλία του Μύρτου, όπου είχε εμφανιστεί το Σχίσμα του Χάρακα - ένα σχίσμα μεγαλύτερο των 60 μέτρων.

Η σεισμική δόνηση είχε προκαλέσει... τεχνητή παλίρροια, με αποτέλεσμα τα νερά της θαλάσσης να υποχωρήσουν, αφήνοντας στο λεγόμενο Σχίσμα του Χάρακα μόνο το χώμα.

Πηγές: tanea.gr και tovima.gr 16.06.2014
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5131836/kleinei-h-paralia-toy-myrtoy-sthn-kefalonia/
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=606515







yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς τα έργα αυτά πρέπει να γίνουν αφού ο εγκέλαδος αφήσε τα σημάδια του.Η επικινδυνότητα είναι μεγαλη αφού αν κάποιος έχει πάει στην παραλία αυτή μπορεί να κατανοήσει οτι η πρόσβαση είναι όντως πολύ επικίνδυνη. Θα έπρεπε όμως οι αρμόδιες αρχές να είχαν κάνει τα έργα νωρίτερα και να μην περιμένουν το peak της season για να τα κανουν.Για άλλη μια φορά οι εκλογές έπαιξαν το ρόλο τους αφού κανένας δεν αναλάμβανε το έργο αυτό αν δεν είχε βγει δήμαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή