17 Ιουνίου 2014

NBA, SAN ANTONIO-MIAMI (4-1)

Οι San Antonio Spurs είναι πλέον πρωταθλητές νικώντας τους Miami Heat στους τελικόυς με 4-1. Ρεκόρ μέσου όρου διαφοράς πόντων σε τελικούς ΝΒΑ με 14 διαφορά. Οι αριθμοί λένε ότι ήταν μάλλον από τα πιο εύκολα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει κάποια ομάδα.

Οι παίκτες των Spurs το είδαν από την αρχή της σειράς σαν την καλύτερη ευκαιρία για εκδίκηση μετά το χαμένο περσινό πρωτάθλημα. Βλέποντας κανείς τις 2 αυτές χρονιές συμπεραίνει ότι ίσως και τις 2 χρονιές οι San Antonio να ήταν καλύτερη ομάδα απλά το περσινό πρωτάθλημα χάθηκε στις λεπτομέρειες με σκορ 4-3 και ένα παιχνίδι να κρίνεται από τις εμπνεύσεις του ‘παλιού’ Rey Allen που με καθοριστικό καλάθι έκρινε πρωτάθλημα. Ακόμα και το 2013 παίκτες της προηγούμενης γενιάς έκριναν πρωτάθλημα δείχνοντας ότι ‘ο παλιός είναι αλλιώς όπως λέει και ο σοφός λαός’. Οι Miami έχουν clutch players και μπορούν να κερδίσουν ένα οριακό παιχνίδι με πιο πολλές πιθανότητες. Φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά και οι San Antonio ήταν αποφασισμένοι να μην αφήσουν το πρωτάθλημα να κριθεί στο σουτ και σε κάθε παιχνίδι λίγο πριν το τέλος όλα είχαν ήδη κριθεί.

Ο Gregg Popovich απέδειξε ότι είναι ο σπεσιαλίστας των πάγκων αποδεικνύοντας ότι ο δεύτερος είναι πολύ πίσω. Χωρίς να έχει Jordan ,ONeal , Bryant , Bird έχει ήδη πάρει 5 πρωταθλήματα αποδίδοντας ομαδικό Μπάσκετ με αλληλοκαλύψεις και θέαμα και ένα μυθικό ρεκόρ 75% σε νίκες. Και ποιος παίκτης δεν θα ήθελε να τον προπονεί ο G.Popovich αφού με αυτόν οι επιτυχίες είναι δεδομένες. Δεν είναι πολλές μέρες που ο Kobe Bryant βγήκε και δήλωσε ότι ο T.Duncan είναι πολύ τυχερός που σε όλη του την καριέρα είχε τον Popovich για προπονητή.

Τα τελευταία χρόνια η πορεία των San Antonio καθώς και των Detroit Pistons δείχνει ότι το ομαδικό μπάσκετ έχει θριαμβεύσει δείχνοντας στον κάθε αστέρα είτε αυτός λέγεται L.James, Durant, Bryant ότι για να κερδίσεις πρέπει να έχεις καλοδουλεμένο σύνολο. Ο James έδειξε ότι το πήρε το μήνυμα ύστερα από τις ιπποτικές δηλώσεις του ότι οι Spurs τους έδειξαν πως παίζεται το μπάσκετ. Ο James έχοντας πλέον 3 χαμένους τελικούς κάνει την αυτοκριτική του και ψάχνει λοιπόν για το επόμενο βήμα του για να επανέλθει στην κορυφή. Θα τα καταφέρει?








yle="text-align: center;">

2 σχόλια:

  1. Φέτος ο Popovich συμπλήρωσε κατάλληλα τον πάγκο του και ο Leonard ήταν έτοιμος για την πρόκληση. Οι Spurs δε θα τα είχαν καταφέρει αν έλειπε έστω και ένας από τους Diaw, Mills, Green που δημιουργούσαν χώρους ή mismatch πάντα και παντού.

    Από την άλλη η Miami συνειδητοποίησαν οριστικά πλέον ότι χωρίς ψηλούς δεν κερδίζεις, τουλάχιστον κόντρα σε ομάδες της δύσης. Ο James δε χρειάζεται να κάνει αυτοκριτική, ήταν ο μόνος που έπαιξε σοβαρά, με τους υπόλοιπους αστέρες Wade και Bosh να δείχνουν συχνά ανήμποροι. Το ίδιο συνέβαινε και στο Cleveland - ομάδες με τόσο σημαντικά κενά δεν παίρνουν εύκολα πρωτάθλημα.

    Του χρόνου πάντως, με τον Duncan να σκέφτεται να κρεμάσει τα παπούτσια του και τους James, Wade, Bosh να έχουν option στα συμβόλαιά τους, ο τελικός μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να κρεμάσει τη φανέλα του θες να πεις πετραν!!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή