22 Οκτωβρίου 2015

Ο Ολάντ "μετά βαΐων και κλάδων" στην Αθήνα

Αφηρημένα ...Σχόλια
Ο Φρανσουά Ολάντ, μαζί με την επίσημη γαλλική αντιπροσωπεία αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα σήμερα στις 16:50. Μετά "βαΐων και κλάδων" η υποδοχή που του ετοιμάζεται. Έτσι το αεροπλάνο της γαλλικής Δημοκρατίας, από τη στιγμή που θα εισέλθει στον ελληνικό εναέριο χώρο, θα το συνοδεύει σμήνος Μιράζ 2005!.
Τα Μιράζ θα απογειωθούν από το αεροδρόμιο της Τανάγρας έπειτα από διαταγή του υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου.

Στο αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος" θα τον υποδεχτεί φυσικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που εδώ και καιρό έχει ξεχάσει τα περί "Ολαντρέου". Εξάλλου ο Γάλλος Πρόεδρος συνοδεύεται και από ορισμένους διεθνούς εμβέλειας Γάλλους επενδυτές. Μαζί τους, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, δεν θα μιλήσουν πια για "ξεπούλημα" (ή έστω "έναντι πινακίου φακής") της περιουσίας του ελληνικού κράτους, αλλά για "αξιοποίησή της" και για παραγωγικές επενδύσεις "επ' ωφελεία και των δύο λαών"!. Βρε πως αλλάζουν οι καιροί! 

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα υποδεχθεί τον Γάλλο Πρόεδρο στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκεί ο Φρανσουά Ολάντ θα παρασημοφορηθεί με τον Μεγαλόσταυρο του Σωτήρος. 

Την Παρασκευή, οι κ.κ. Ολάντ και Τσίπρας θα μεταβούν στη Βουλή των Ελλήνων, όπου ο Γάλλος πρόεδρος θα απευθύνει ομιλία. Θα ακολουθήσει ξενάγηση του κ. Ολάντ και της γαλλικής αντιπροσωπείας στο Μουσείο της Ακρόπολης και επίσημο γεύμα. Νωρίς το απόγευμα θα γίνει η ανακήρυξη του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας ως επίτιμου διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών!.

Δεν αποκλείεται σε κάποιες από τις εκδηλώσει το "συγκεντρωμένο πλήθος" να αναφωνήσει το εδώ και καιρό ξεχασμένο "Ελλάς Γαλλία Συμμαχία"!

Μήπως απλά εξακολουθούμε να είμαστε μονό "για τα πανηγύρια"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου