31 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 31.10.2015

(upd) Τραγωδία με 224 νεκρούς από πτώση ρωσικού Airbus στο Σινά.Τη συντριβή ενός ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους τύπου Airbus στην περιοχή του Σινά επιβεβαίωσε περίπου στις 10 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου. Το Ισλαμικό Κράτος με ανάρτησή του στο διαδίκτυο υποστηρίζει ότι μαχητές του κατέρριψαν το αεροσκάφος. 
Το αεροσκάφος ανήκε στην ρωσική εταιρία Kogalymavia και μετέφερε συνολικά 224 άτομα, 217 επιβάτες και επτά μέλη πληρώματος. Στην πλειονότητά τους, οι επιβάτες ήταν Ρώσοι τουρίστες και προορισμός της πτήσης ήταν η Αγία Πετρούπολη. Νωρίς το μεσημέρι βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του αεροπλάνου, που ενδέχεται να ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος. 

ΕΚΤ: Μέχρι 14,4 δισεκ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες των 4 συστημικών τραπεζών. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του σεναρίου δυσμενών εξελίξεων, διαπιστώνει συνολική υστέρηση κεφαλαίων ύψους 14,4 δισεκ. ευρώ στις τέσσερις σημαντικές ελληνικές τράπεζες, ποσό που στο πλαίσιο του βασικού σεναρίου περιορίζεται στα 4,4 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ). Αναλυτικότερα οι κεφαλαιακές ανάγκες με βάση το βασικό σενάριο διαμορφώνονται στα 263 εκατ. ευρώ και στα 2,7 δισ. με το δυσμενές για την Alpha Bank, στα 339 εκατ. ευρώ και 2,1 δισ. αντίστοιχα για την Eurobank, στα 1,576 εκατ. ευρώ και 4,6 δισ. ευρώ για την Εθνική Τράπεζα ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς οι ανάγκες με βάση το βασικό σενάριο διαμορφώνονται στα 2,2 δισ. ευρώ και στα 4,9 δισ. ευρώ με βάση το δυσμενές. 

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Υπερψήφισαν επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων. Καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. 

Ντράγκι: Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους απαιτεί ελάφρυνσή του «Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους απαιτεί μια ελάφρυνσή του» υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mάριο Ντράγκι, σε συνέντευξή του στην Il Sole 24 Ore, σημειώνοντας παράλληλα πως «η εμπιστοσύνη ανακτήθηκε αποτελεσματικά, πρώτα από όλα από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία σήμερα συνδιαλέγεται με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κλίμα συνεργασίας». 

Στη Λέσβο θα μεταβούν την Πέμπτη Τσίπρας και Σουλτς. Τη Λέσβο αναμένεται να επισκεφθούν την ερχόμενη Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τις τιτάνιες προσπάθειες για τη διάσωση των προσφύγων και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών. 

Δήμαρχος Λέσβου: «Το έγκλημα στο Αιγαίο πρέπει να σταματήσει». Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 26 Οκτωβρίου καταγράφηκε ο θάνατος 69 παιδιών στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός τους αυξήθηκε όταν προστέθηκαν 31 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στα 7 ναυάγια που σημειώθηκαν σε Μυτιλήνη, Αγαθονήσι, Σάμο, Κάλυμνο και Ρόδο.

Στο στόχαστρο ο φράχτης στον Εβρο. Πιέσεις δέχεται η κυβέρνηση από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από ομάδες ατόμων που δραστηριοποιούνται σε σχέση με το προσφυγικό, να ανοίξει ο φράχτης στον Εβρο προκειμένου να μειωθούν οι ροές μέσω θαλάσσης. 

Κυβέρνηση: Αναγνωρίστηκε η πρόοδος στο Euroworking Group. Με την πρόοδο της Ελλάδας στην εφαρμογή της συμφωνίας να αναγνωρίζεται από τους εταίρους, όπως διαπιστώθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- και κατά την τελευταία συνεδρίαση του Euroworking Group, η κυβέρνηση επικεντρώνει στα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά, δηλαδή στο ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και την προστασία της πρώτης κατοικίας. 

Καμπανάκι κρούει το Πεκίνο για τις καθυστερήσεις στον ΟΛΠ. «Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος, ο ανταγωνισμός είναι έντονος και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες δεν μπορούν να περιμένουν», σημειώνουν στην «Κ» κορυφαίες κινεζικές διπλωματικές πηγές αναφερόμενες στο θέμα του διαγωνισμού για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου