8 Απριλίου 2019

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 8.4.2019

Παλιότερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε πεί ότι "το πρόβλημα στο ασφαλιστικό θα λυθεί με φυσικό τρόπο"! Όμως αυτό αργεί... Έτσι ανέλαβε τώρα η εφορία να εξολοθρεύσει τους συνταξιούχους! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα".

Εξάλλου ο ένας στους τρεις Ελληνες φορολογουμένους είναι πλέον συνταξιούχος. Ακολουθεί ένα σχετικό ρεπορτάζ από την Καθημερινή:

Συνταξιούχος ένας στους τρεις φορολογουμένους. 

To 35,4% των φορολογουμένων στην Ελλάδα αποτελείται από συνταξιούχους. Είναι πλέον η πολυπληθέστερη ομάδα φορολογουμένων, η οποία μάλιστα στα χρόνια της κρίσης «αναπτύχθηκε» περισσότερο από κάθε άλλη, ξεπερνώντας αριθμητικά ακόμη και τους μισθωτούς. Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά και δείχνουν ότι σε 9 από τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας οι συνταξιούχοι είναι περισσότεροι από τους μισθωτούς, τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Μάλιστα, σε ορισμένες Περιφέρειες τόσο ο αριθμός των συνταξιούχων όσο και τα δηλωθέντα εισοδήματα υπερτερούν έναντι των υπολοίπων ομάδων...
Από την επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων προκύπτει ότι από τα τέλη του 2014 οι συνταξιούχοι αυξήθηκαν κατά 233.000, ενώ αν πάμε στην αρχή της κρίσης διαπιστώνει κανείς ότι περίπου 588.360 φορολογούμενοι διέβησαν τον Ρουβίκωνα της απασχόλησης, περνώντας... στη σύνταξη. 
Ο ενεργός πληθυσμός μειώνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Είναι ενδεικτικό ότι πριν από την κρίση οι συνταξιούχοι αποτελούσαν το 29% του συνόλου των φορολογουμένων, ενώ σήμερα φθάνουν το 35,4%. 
Ωστόσο, τα ίδια στοιχεία δείχνουν την τρομακτική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους συνεπεία της κρίσης. Συγκεκριμένα, το 2010 το δηλωθέν εισόδημα ανερχόταν στα 27 δισ. ευρώ ή, διαφορετικά, κάθε συνταξιούχος δήλωνε κατά μέσον όρο 16.228, ενώ σήμερα το μέσο δηλωθέν εισόδημα ανέρχεται σε 11.175 ευρώ, μειωμένο κατά 31,13%...






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου