11 Απριλίου 2020

Βαρουφάκης στον λιμενικό: «Δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»

Δήμαρχος Αίγινας για Βαρουφάκη: Είπε στον λιμενικό «δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»

Στο περιστατικό με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε έλεγχο των λιμενικών στην Αίγινα, μίλησε ο Δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος υποστηρίζει πως ήταν παρών στο συμβάν. 


«Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Αίγινας και μαζί με τις λιμενικές αρχές κάνουμε ελέγχους σε πεζούς και οχήματα στα δύο δρομολόγια, που γίνονται πλέον καθημερινά», περιέγραψε ο κ. Ζορμπάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7.

Σε έναν από αυτούς τους ελέγχους, εντοπίστηκε στο όχημά του ο κ. Βαρουφάκης, του έκανε νόημα ο λιμενικός για να σταματήσει, εκείνος έκοψε αρκετά ταχύτητα, δεν σταμάτησε εντελώς και του είπε ότι «εγώ είμαι βουλευτής», ανέφερε ο κ. Ζορμπάς και συνέχισε: Ο λιμενικός του είπε «κύριε, κάνουμε έναν έλεγχο, θέλω τα έγγραφά σας» και του απάντησε, τότε «δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» και κατευθύνθηκε προς την έξοδο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αίγινας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν ανταποκρίθηκε στον έλεγχο: «Ημουν παρών, δεν απέδειξε τα χαρτιά του, δεν ανταποκρίθηκε, έφυγε σε δευτερόλεπτα», σημείωσε ο κ. Ζορμπάς.

Στο περιστατικό και στο ταξίδι του στο νησί του Σαρωνικού αναφέρθηκε και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης με ανάρτησή του εις του στο Twitter:
Yanis Varoufakis @yanisvaroufakis
Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή την 9/4 να μιλήσω για το Eurogroup εκείνης της βραιδιάς στο οποίο η κυβέρνηση "πούλησε" το ευρωομόλογο. Κι επειδή δεν είχαν τι να πουν για το οικονομικό επιχείρημα ξεσπάθωσαν που, μετά την ομιλία, επέστρεψα... σπίτι μου!


Και σε ένα άλλο tweet, κάποιες ώρες αργότερα, γράφει:
Yanis Varoufakis @yanisvaroufakis
Συμμορφώθηκα 100%. Έδειξα την βουλευτική μου ταυτότητα που, σύμφωνα με την ΠΝΠ, με εξαιρεί από την απαγόρευση για άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων μου (δηλαδή για μετάβαση στη/από την Βουλή). Όλα τα άλλα είναι η γνωστή λασπολογία... 


Τι λέει το Μέρα25: «Τα "ρεπορτάζ" περί "σπασίματος της καραντίνας για διακοπές στην Αίγινα" είναι, προφανώς, ανάξια σχολιασμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25 και μεταξύ άλλων προσθέτει: «...Για να μεταβεί στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης αναχώρησε με το πλοίο των 10πμ από την Αίγινα, όπου διαμένει με τη σύζυγό του σε πλήρη απομόνωση από την 11η Μαρτίου στο σπίτι τους, πολύ πριν την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και τον σημαντικό διάλογο με τον Υπουργό Οικονομικών που ακολούθησε, επέστρεψε στην Αίγινα με το πλοίο των 16.30...»


Και αφού έγινε γνωστό το περιστατικό ακολούθησαν αρκετά σχόλια και ... τρολάρισμα. 

Κάποια από τα σχόλια στο Twitter:

Pedal @Spyros_md
Η αρνηση του Βαρουφάκη να σταματήσει για έλεγχο ή να δείξει τα χαρτιά του απέδειξε άλλη μια φορά πως ο "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" τύπος του ελληνάρα δεν έχει πεθάνει ακόμα σ αυτόν τον τόπο... 


Το Παντατίφ @Pantafitaki
Απογοητεύομαι μερικές φορές, αλλά μετά σκέφτομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν τον Βαρουφάκη και μου περνάει

Λεβεκ# @Leveqaros
Σε αυτήν την χώρα οι νόμοι δεν ισχύουν για τους λαθρό, για τους γύφτους και για τον Βαρουφάκη.

Dimitris Oikonomou @D_Oikonomou
Δήμαρχος Αίγινας για Βαρουφάκη: Είπε στον λιμενικό «δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» Έπρεπε ο λιμενικός να του απαντήσει: ναι ξέρω ποιος είσαι, αυτός που δεν καταδεχόταν να κάτσει στην ουρά στα ATM, το 2015 όταν έκλεισες τις τράπεζες.

Ανατολικος @PanteliPinelopi
Ναρκισσιστές πολιτικούς έχω δει αρκετούς, τον Μπένι, τον Άδωνι, τον Βαρουφάκη, τους παρακαλώ τουλάχιστον να μην καταντήσουν επικίνδυνοι για εμάς τους υπόλοιπους.


Pantelis JPS @pantelso
Η ΠΝΠ εξαίρεσε βουλευτές για θέματα της αρμοδιότητάς τους, για να μπορούν να μεταβούν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους και να επιστρέψουν στο κοινοβούλιο. Όχι για να κάνουν εκδρομές στις βίλες και στα εξοχικά τους οι εγωπαθείς αριστεροί εκατομμυριούχοι. #Βαρουφάκης 


iVasilis @plakasman
Βαρουφακη και εμείς έχουμε βίλες με πισίνα στην Αίγινα αλλά δεν πήγαμε εν μέσω καραντίνας, να μου πεις εμείς έχουμε και μυαλό.

Κωνσταντίνος @elitischmos
Παιδιά, συγγνώμη τώρα, σοβαρά ασχολείστε με το Βαρουφάκη; 1. That's so 2014, 2. Ο άνθρωπος έχει καταστεί irrelevant - για να τραβήξει λίγο προσοχή είναι ικανός να βγεί ντυμένος Covid στο Σύνταγμα να χορεύει. Έλα, έχουμε και σοβαρά πράγματα να κάνουμε. 


Πηγές: kathimerini.gr , twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου