20 Απριλίου 2020

Το υπό κατασκευήν μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου στον κόσμο

Η ομάδα της κινεζικής Super League, Guangzhou Evergrande είναι στη διαδικασία κατασκευής του μεγαλύτερου γηπέδου ποδοσφαίρου στον κόσμο και κοινοποίησε ένα βίντεο και φωτογραφίες που δίνουν στους θεατές μια ιδέα για το πώς θα είναι ολοκληρωμένο το έργο. 

Sports China @PDChinaSports
#CSL soccer club Guangzhou Evergrande’s home stadium on Thur started construction in Guangzhou. Shaped in lotus, the stadium is scheduled to finish construction within three years and will be able to hold over 100,000 audiences, surpassing that of #CampNou (Rendering pics) 


Το γήπεδο διαμορφώνεται στο σχήμα άνθους λωτού και σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Hasan Syed με έδρα τη Σαγκάη. Θα έχει 100.000 θέσεις και 168 VIP boxes και θα είναι το μεγαλύτερο γήπεδο μόνο για ποδόσφαιρο και γενικά το τέταρτο μεγαλύτερο στον κόσμο.

Μόνο το στάδιο Rungrado 1st May Stadium στη Βόρεια Κορέα, το στάδιο AT&T της ομάδας του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Dallas Cowboys και το Melbourne Cricket Ground έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα. 


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν επενδυθεί 12 δισεκ. γιουάν (1,69 δισεκ. δολάρια) στο έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022.

Πηγές: kathimerini.gr, twitter.com, youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου