21 Απριλίου 2020

Πέθανε ο Gene Deitch, δημιουργός των «Tom & Jerry» και «Popeye»

Έφυγε από τη ζωή ένας από τους δημιουργούς των αγαπημένων κινουμένων σχεδίων «Popeye» και «Tom & Jerry», Gene Deitch, στα 95 του χρόνια.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον εκδότη του, Petr Himmel, ο οποίος είπε ότι ο Gene πέθανε απροσδόκητα το βράδυ της 16ης Απριλίου.

Δεν έγινε κάποια ενημέρωση για την αιτία θανάτου, για αυτό και δηλώνονται τα φυσικά αίτια. 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ εικονογράφος, σκηνοθέτης και animator γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου 1924 στο Σικάγο, ενώ αργότερα μετακόμισε στην Καλιφόρνια. Εκεί, εργάστηκε ως συντάκτης της Βόρειας Αμερικής Αεροπορίας.


Μετά την αποφοίτησή του ξεκίνησε τη καριέρα του στο animation και πήρε πολλά σημαντικά βραβεία. Υπηρέτησε ως δημιουργικός σκηνοθέτης του Terrytoons από το 20th Century Fox δημιουργώντας πολλούς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. 


Η ταινία «Munro» του Deitch κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους το 1960, ενώ υπήρξε υποψήφιος για το συγκεκριμένο βραβείο δυο φορές το 1964 για τα «Here's Nudnik» και «How to Avoid Friendship». Το 2004 τιμήθηκε με το Winsor McCay Award για την συνολική προσφορά του στο animation.

Η σειρά «Tom & Jerry» έκανε πρεμιέρα την 1η Φεβρουαρίου του 1940 και έκτοτε είναι η αγαπημένη σειρά μικρών και μεγάλων που μεγάλωσε γενιές και γενιές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου