25 Απριλίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 25.4.2020

Συναυλία... εν κινήσει, πάνω σε ένα φορτηγό, από την Αλκηστη Πρωτοψάλτη στις γειτονιές της Αθήνας.

Ουρές βυτιοφόρων έξω από τα ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη έφερε η χαμηλή τιμή του πετρελαίου. 


Η Σαουδική Αραβία κατάργησε από το ποινικό της σύστημα το μαστίγωμα. 

Η συναυλία... εν κινήσει από την Αλκηστη Πρωτοψάλτη

Μια «ανάσα» ξεγνοιασιάς προσφέρει στους κατοίκους της Αθήνας η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, η οποία πραγματοποιεί συναυλία… εν κινήσει σε γειτονιές της πρωτεύουσας, τραγουδώντας πάνω σε ένα φορτηγό. 

Η ιδιαίτερη αυτή συναυλία ξεκίνησε από την Τεχνόπολη στο Γκάζι και περνώντας από πολλούς δρόμους του κέντρου της πόλης, θα φτάσει έως τον Ευαγγελισμό.


Η μουσική «πομπή» πέρασε και μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου βρέθηκαν ο πρωθυπουργός, μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων. 

Στην Ηρώδου Αττικού. Δεξιά διακρίνεται ο πρωθυπουργός 

«Μόλις ξεκινήσαμε! Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με ένα φορτηγό τραγούδια τριγυρνάει στους δρόμους της Αθήνας. Ανοίξτε τα παράθυρα! Μένουμε σπίτι αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι!», ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media ο Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: kathimerini.gr


Ουρές βυτιοφόρων έξω από τα ΕΛΠΕ στη 
Θεσσαλονίκη 

Δεκάδες οδηγοί βυτιοφόρων βρέθηκαν από τα ξημερώματα έξω από τα ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να γεμίσουν τις δεξαμενές τους σε χαμηλή τιμή. Έξω από τα ΕΛΠΕ έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. 
Εξάλλου, η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, κλείνει στις 30 Απριλίου και οι πολίτες σπεύδουν μαζικά για να εκμεταλλευτούν τη χαμηλή τιμή η οποία κυμαίνεται στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 0,73 και 0,75 ευρώ το λίτρο.
Έτσι, παράταση στην σημερινή, έκτακτη λειτουργία των βιομηχανικών τους εγκαταστάσεων στην Ιωνία Θεσσαλονίκης μέχρι τις 8 το βράδυ, έδωσαν τα «Ελληνικά Πετρέλαια» λόγω της μεγάλης ζήτησης για πετρέλαιο θέρμανσης.

Πηγές: tovima.gr, skai.gr


Τέλος το μαστίγωμα στη Σαουδική Αραβία 


Η Σαουδική Αραβία κατάργησε από το ποινικό της σύστημα το μαστίγωμα, μια ποινή που είχε επικριθεί πολύ από τις διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως άλλωστε και οι επιδόσεις της χώρας στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το υπερσυντηρητικό βασίλειο κατηγορείται τακτικά από τις ΜΚΟ ότι παραβαίνει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν μεταξύ άλλων την ποινή του μαστιγώματος που μπορεί να επιβληθεί σε περιπτώσεις φόνου, διατάραξης «της δημόσιας τάξης» ή ακόμη και για εξωσυζυγικές σχέσεις.
«Η Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων εκφράζει την ικανοποίησή της για την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να εξαλείψει τη μαστίγωση ως εν δυνάμει ποινή», ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της επιτροπής, Αουάντ Αλ-Αουάντ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου