12 Απριλίου 2020

Αφίσες για «ευχαριστώ» στους υγειονομικούς στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης

Περισσότεροι από 70 καλλιτέχνες εκφράζουν στήριξη και ευγνωμοσύνη στους υγειονομικούς με αφίσες που σχεδίασαν και τοποθετήθηκαν στα δωμάτια όπου οι εργαζόμενοι στα τμήματα ΜΕΘ διαφόρων νοσοκομείων της Νέας Υόρκης κάνουν διάλειμμα.

Η πρωτοβουλία οργανώθηκε από τη νεοϋορκέζα καλλιτέχνη Elizabeth Jaeger και τη φίλης της Cady Chaplin, νοσοκόμα στο Lenox Hill Hospital στο Μανχάταν. 


Οι δυο τους ξεκίνησαν το πρότζεκτ στις 16 Μαρτίου, παραμονή της επιστροφής της Chaplin στη δουλειά μετά από άδεια για τα 30ά γενέθλιά της. Θα ήταν η πρώτη της βάρδια από τότε που το τμήμα ΜΕΘ του συγκεκριμένου νοσοκομείου άρχισε να δέχεται αποκλειστικά όσους έχουν προσβληθεί από τον ιό. 


Η Jaeger μοιράστηκε την ιδέα και στον λογαριασμό της στο Instagram και με ομαδικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ομότεχνούς της. Δημιούργησε ένα Google drive ώστε οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες να μπορούν να «ανεβάζουν» τις αφίσες που δημιουργούν και οι υγειονομικοί να μπορούν να τις «κατεβάζουν» και να τις τυπώνουν. 


Ο φάκελος Google σήμερα περιέχει δεκάδες έργα και, καθημερινά, προστίθενται και άλλα. 


Μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετέχουν περιλαμβάνονται οι Aidan Koch, Emma Kohlman, KK Gile, Amy Sillman, Pam Lins, Halsey Rodman και Karen Cunnigham.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου