12 Απριλίου 2020

Το «ευχαριστώ» της Scala του Μιλάνου στους γιατρούς όλου του κόσμου

Με τη διάσημη σύνθεση "Canone" του Γιόχαν Πάχελμπελ, θέλησαν οι μουσικοί της φιλαρμονικής της Σκάλας του Μιλάνου, να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς και νοσηλευτές όλου του κόσμου.

Παίζοντας ο καθένας από το σπίτι του, δημιούργησαν ένα πανέμορφο βίντεο γεμάτο μουσική. 64 μουσικοί ακολούθησαν το παράδειγμα άλλων καλλιτεχνών και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. 

Καλούν δε όλο τον κόσμο να βγει στα μπαλκόνια του σήμερα, την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, στις 12.30 το μεσημέρι και όποιος είναι μουσικός να παίξει τη σύνθεση.

Όπως λένε στην ανακοίνωσή τους, το μουσικό τους αυτό έργο θέλουν να το αφιερώσουν  στους γιατρούς, στους εργαζόμενους στον τομέα υγείας και στις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που υποστηρίζουν όσους πάσχουν από το Covid-19, όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και στον κόσμο ολόκληρο.

το video

Να σημειώσουμε ότι ο Γιόχαν Πάχελμπελ (Johann Pachelbel 1653-1706) ήταν Γερμανός συνθέτης, οργανίστας και μουσικοδιδάσκαλος με μεγάλη συμβολή στην εξέλιξη της μπαρόκ μουσικής. Έχει συνθέσει πολλά έργα για εκκλησιαστικό όργανο και για τσέμπαλο, επίσης πολλά έργα θρησκευτικού χαρακτήρα και μουσική δωματίου. Οι συνθέσεις του έχουν επηρεάσει τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

Πηγές: avgi.gr, youtube.com, el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου