25 Νοεμβρίου 2021

Time: Η «απόγνωση της Εύβοιας» στις κορυφαίες φωτογραφίες του 2021

Η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη από το χωριό Γούβες της Βόρειας Εύβοιας συγκλονίζει


Μεταξύ των 100 κορυφαίων φωτογραφιών για το 2021 βρίσκεται η συγκλονιστική φωτογραφία από τις φωτιές που κατέκαψαν την Εύβοια τον Αύγουστο και δείχνει την απόγνωση της 81χρονης κυρίας Παναγιώτας, σύμφωνα με το περιοδικό Time. 

Η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη (SOOC) από το χωριό Γούβες της Βόρειας Εύβοιας συγκλονίζει. Αποτυπώνει την απόγνωση της κυρίας Παναγιώτας, την ώρα που ο πύρινος εφιάλτης πλησιάζει στο χωριό και στο σπίτι της. 

time TIME's new cover: The best photos of 2021. On the Greek island of Evia, a woman reacts as a wildfire spawned by the country’s worst heat wave in three decades approaches her home on Aug. 8. See our full unranked selection of the Top 100 Photos of 2021 at the link in our bio. Photograph by Konstantinos Tsakalidis (@tsakalidis_k)—Bloomberg/@gettyimages

"Στο ελληνικό νησί της Εύβοιας, μια γυναίκα αντιδρά καθώς μια πυρκαγιά, που προκλήθηκε από το χειρότερο κύμα καύσωνα της χώρας των τελευταίων τριών δεκαετιών, πλησιάζει το σπίτι της στις 8 Αυγούστου" γράφει το Time στο instagram.

Όπως ανέφερε ο φωτογράφος, η συγκεκριμένη λήψη έγινε στις 4:20 το απόγευμα με το φως από τον καπνό να παραπέμπει σε βράδυ.

«Η πυρκαγιά είχε φτάσει πολύ κοντά στο σπίτι της και η ίδια αναζητούσε τον άνδρα της. Ήταν από τους πολλούς κατοίκους του χωριού που είχαν επιλέξει να μείνουν πίσω, προκειμένου να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Φώναζε για τους κόπους μιας ζωής και για την απουσία εναέριων μέσων», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης και χαρακτήρισε πρωτόγνωρες τις εικόνες που αποτύπωσε με τον φωτογραφικό του φακό και τρομακτικό το πύρινο μέτωπο.


Ευτυχώς, όπως ο ίδιος πρόσθεσε, η φωτιά σταμάτησε λίγο πριν φτάσει στα σπίτια και δεν έπαθαν ζημιές, ενώ η κυρία Παναγιώτα που ζαλίστηκε από την έντονη φόρτιση, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας.

Πηγές: kathimerini.gr , instagram.com

Δείτε και αυτό: Συγκλονιστικές εικόνες από τα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου