12 Νοεμβρίου 2021

Στο μεγαλύτερο, 221 μέτρων, super-yacht του κόσμου

Με κόστος 600 εκατ. δολαρίων, το 221 μέτρων Somnio θα είναι το μεγαλύτερο σκάφος που πλέει στις θάλασσες όταν ολοκληρωθεί, το 2024. Όμως αυτό το mega-yacht δεν ανήκει σε κάποιον από τους πλουσιότερους ανθρώπους της γης. Διαθέτει 39 διαμερίσματα, τα οποία θα πουληθούν σε τιμές που ξεκινούν από τα 11 εκατ. δολάρια.

Το Somnio, που έχει πάρει το όνομά του από την λατινική λέξη για το «όνειρο», σχεδιάστηκε από τις Winch Design και Tillberg Design και κατασκευάζεται από την νορβηγική VARD.


Κάθε ένα από τα 39 πλωτά διαμερίσματα έχει ιδιωτικό μπαλκόνι ή βεράντα και παραδίδεται προσαρμοσμένο στα γούστα και τις ανάγκες του αγοραστή. Όμως, κάποιες από τις επιλογές που προσφέρει η εταιρεία που το κατασκευάζει φαίνονται στις φωτογραφίες. Τα διαμερίσματα έχουν τεράστια κρεβάτια σε σχήμα κοχυλιού, μεγάλα σαλόνια με θέα στον ωκεανό και ολόκληρους τοίχους καλυμμένους με καθρέπτες.

Για πρώτη φορά, βγαίνουν στο φως φωτογραφίες από το εσωτερικό του σκάφους.


Οι αγοραστές θα συνεργαστούν έως και για τρεις μήνες με τους σχεδιαστές, προκειμένου να αποφασίσουν το καθετί που θα μπει στο διαμέρισμά τους, από τη διάταξη των χώρων έως τα υλικά, τα έπιπλα, τα φωτιστικά και τα έργα τέχνης.

Τα διαμερίσματα είναι μεγέθους από 150 τ.μ. έως 600 τ.μ., με το μεγαλύτερο από αυτό να καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρο τον υψηλότερο όροφο του σκάφους.



Οι ιδιοκτήτες μπορούν να ενσωματώσουν στα διαμερίσματά τους γυμναστήρια, βιβλιοθήκες, εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους φαγητού, βεστιάρια και άλλα.

Ανάμεσα στους χώρους στου οποίους θα έχουν πρόσβαση όλοι οι ιδιοκτήτες είναι ένα κελάρι με 10.000 φιάλες κρασιού, ένα σπα, ένας κινηματογράφος και εστιατόρια.



Οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν ένα ποσό κάθε χρόνο για την κάλυψη εξόδων όπως η συντήρηση του σκάφους αλλά και ο ανεφοδιασμός του με τρόφιμα και καύσιμα.



Όπως είπε εκπρόσωπος του project στο CNN Travel, το ενδιαφέρον για το Somnio είναι μεγάλο και μάλιστα κάποια από τα διαμερίσματα έχουν ήδη πουληθεί.

Πηγή: moneyreview.gr, με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης: Το σκάφος των 69 εκατ. ευρώ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου