23 Νοεμβρίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 23.11.2021

"Eσείς μας βάλατε στα μνημόνια κ. Τσίπρα" είπε στη Βουλή, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ , ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ως ένας «ασυμπτωματικός άριστος» χαρακτηρίζεται ο πρωθυπουργός, στο σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην «Αυγή».

Το σύντομο ρεπορτάζ, από την «Καθημερινή»:
Μητσοτάκης: κ. Τσίπρα, εσείς μας βάλατε στα μνημόνια!

«Όταν μιλάτε για τα μνημόνια τα οποία αντιπαλεύατε μου θυμίζετε την γνωστή ιστορία με τον πυρομανή ο οποίος φωνάζει την πυροσβεστική. Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εσείς καταστρέψατε τις προοπτικές της οικονομίας τέσσερα χρόνια παρέα με τον κ. Βαρουφάκη και όλα αυτά τα οποία κάνατε το πρώτο 6μηνο του 2015, με την υπερήφανη διαπραγμάτευση που τόσο καλά θυμόμαστε», είπε χθες στη Βουλή, στην συζήτηση για την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα.
«Καταλαβαίνω προσωπικά για εσάς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ πόσο επώδυνη ήταν η κολοτούμπα του Ιουλίου του 2015. Αυτό είναι δικό σας πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι το πλήρωσε η χώρα πολύ ακριβά, και οι τράπεζες και η μεσαία τάξη την οποία υπερφορολογήσατε για να χρηματοδοτήσετε το αχρείαστο τρίτο σας μνημόνιο. Αυτά για να σας θυμίζουμε κάθε φορά που θα μας λέτε με τόσο στόμφο πως αγωνιστήκατε να βγάλετε τη χώρα από τα μνημόνια στα οποία την βάλατε ποιο βαθιά με τις τραγικές σας επιλογές», τόνισε, καταλήγοντας με την τριπλή επανάληψη του χαρακτηρισμού: «Είστε ψεύτης!».

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου