21 Νοεμβρίου 2021

Τοπία στη Φύση: Τα βραβεία φωτογραφίας του 2021

Περισσότεροι από 1.300 φωτογράφοι από 47 χώρες συμμετείχαν στον φετινό Διαγωνισμό Φωτογραφίας Φυσικού Τοπίου. Η διοργάνωση ξεκίνησε με σκοπό την «προώθηση της καλύτερης φωτογραφίας τοπίου από φωτογράφους ψηφιακής και κινηματογραφικής τεχνολογίας που εκτιμούν τον ρεαλισμό και την αυθεντικότητα στη δουλειά τους», με κανόνες που θεσπίστηκαν για την αποτροπή παραπλανητικών τεχνικών επεξεργασίας. Μια μικρή έπιλογή με 7 φωτογραφίας, από το Protagon.gr:

Επανω αριστερά: Κοιτάζοντας προς τα κάτω ένα παγάκι σε μια παραλία με μαύρη άμμο δίπλα σε ένα στρογγυλεμένο πορτοκαλί βότσαλο, δημιουργείται μια σκηνή που μοιάζει με το φεγγάρι πάνω από μια βουνοκορφή τη νύχτα. Νικητής, Φωτογραφία της Χρονιάς Steve Alterman / Natural Landscape Photography Awards.

Αστραπές φωτίζουν τον ουρανό τη στιγμή που ένας κεραυνός χτυπά την κορυφή του όρους Μάτερχον, στις Αλπεις. Νικητής, Νυχτερινό Τοπίο Paul Hammett / Natural Landscape Photography Awards.

Βουνά αντανακλώνται σε ένα αλπικό ρέμα. Νικητής, Φωτογράφος της Χρονιάς (2 από 3) Eric Bennett / Natural Landscape Photography Awards.

Ενα σπειροειδές σχήμα που μοιάζει με τυφώνα, δημιουργημένο από λωρίδες λευκού και μαύρου υλικού. Νικητής, Αεροφωτογραφία: μια άποψη από ψηλά, που κοιτάζει προς τα κάτω σε ένα χαρακτηριστικό τοπίο στην έρημο της Αυστραλίας Paul Hoelen / Natural Landscape Photography Awards.

Το φως του ήλιου φιλτράρει την ατμόσφαιρα ανάμεσα σε απόκρημνα βραχώδη βουνά. Επιλαχών, Πρότζεκτ: "The Drakensberg", εικόνες από τα βουνά Drakensberg στη Νότια Αφρική (1 από 3) Carl Smorenburg / Natural Landscape Photography Awards.

Η γωνιώδης πέτρα φαίνεται ενσωματωμένη μέσα σε ξεπερασμένο ξύλο. Επιλαχών, Φωτογράφος της Χρονιάς (1 of 3) Ben Horne / Natural Landscape Photography Awards.

Μια κόκκινη πρόσοψη βράχου διακρίνεται πίσω από αρκετούς κοκκινωπούς ογκόλιθους. Επιλαχών, Φωτογράφος της Χρονιάς (3 από 3) Ben Horne / Natural Landscape Photography Awards. 

Πηγή: protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου