23 Νοεμβρίου 2021

Καφετζόπουλος σε Σερβετάλη: Υποκριτική και υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται

Η απόφαση του ηθοποιού Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την θεατρική παράσταση «Ρινόκερος», αρνούμενος να δίνει παραστάσεις μόνο για εμβολιασμένους, σύμφωνα με τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, έχει προκαλέσει σάλο και πολλές αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο, καθώς, εκτός των άλλων, τα υπόλοιπα μέλη της παραγωγής κινδυνεύουν να βρεθούν ξαφνικά χωρίς δουλειά.

Δηκτική ήταν η ανάρτηση του Αντώνη Καφετζόπουλου, οποίος ανάρτησε στο Facebook το εξής σχόλιο: «Η υποκριτική και η υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται».

Κριτική στην απόφαση του κ. Σερβετάλη είχαν ασκήσει νωρίτερα και άλλοι συνάδελφοί του όπως η Φαίη Κοκκινοπούλου και ο Σπ. Μπιμπίλας.

Στην ανάρτησή της στο Facebook η κ. Κοκκινοπούλου γράφει: «Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει. Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση “Ρινόκερος”) αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους. Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεσμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν! Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας: «Το έμαθα και έχω σοκαριστεί. Δεν το περίμενα. Δεν περίμενα πως κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση αγνοώντας ότι δουλεύουν και άλλοι άνθρωποι εκεί. Δε μπορώ να συμφωνήσω. Μιλάω σαν Σπύρος Μπιμπίλας και όχι σαν πρόεδρος των ηθοποιών. Δε μπορώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος που λέει πως είναι τόσο μέσα στην πίστη δε σκέφτεται πως οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, ο Λάκης Λαζόπουλος, ερωτηθείς για την απόφαση του συναδέλφου του, τάχθηκε στο πλευρό του. «Εγώ έχω κάνει αυτή τη δήλωση πολύ νωρίτερα. Κι εγώ δε μπορώ να παίζω μόνο για εμβολιασμένους θεατές!» είπε μεταξύ άλλων.

Και οι αντιδράσεις συνεχίζονται...

Πηγές: Στοιχεία από Facebook.com, kathimerini.gr, protothema.gr

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου