24 Νοεμβρίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 24.11.2021

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πήγε να μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο των Βρετανών βιομηχάνων και άρχισε να αγορεύει για την Πέπα το γουρουνάκι!
Οι μωβ μέδουσες (τσούχτρες) κάνουν «απόβαση» σε νησιά των Κυκλάδων.
«Battleship Berlin», ντοκιμαντέρ για μπρουταλιστικό κτήριο που απειλείται με κατεδάφιση στο Βερολίνο.
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα και ο Πατριάρχης.

«Χαζοχαρούμενη ομιλία Τζόνσον»
Μπέρδεψε τις σημειώσεις του, έχασε τα λόγια του, ξεφύσηξε,και άρχισε να μιλάει για... την Πέπα το γουρουνάκι! Ο λόγος για τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την ομιλία του, στο ετήσιο συνέδριο των Βρετανών βιομηχάνων για την πράσινη ενέργεια.
Όταν ανακάλυψε ότι τα χαρτιά του είχαν ανακατευτεί, και αφού ζήτησε τρεις φορές συγγνώμη, προσπάθησε να καλύψει το κενό περιγράφοντας την εμπειρία του από την πρόσφατη επίσκεψή του με το γιό του στο θεματικό πάρκο της γουρουνίτσας Πέππα… του γνωστού καρτούν για μικρά παιδιά.
«Συγχωρέστε με, Συγχωρέστε με. Συγχωρήστε με» μουρμούρισε και ύστερα είπε: «Χθες πήγα στο “Peppa Pig World”. Το αγαπώ, είναι πολύ δικό μου μέρος με ασφαλείς δρόμους και εμφανή πειθαρχία. Ποιος θα το πίστευε ότι ένα γουρουνάκι που μοιάζει με σεσουάρ του Πικάσο και το οποίο είχε απορριφθεί από το BBC, τώρα εξάγεται σε 180 χώρες»…
Η θέση του δημοσιογραφικού ομίλου The Times συνοψίζεται στον τίτλο του editorial: «Σε μια εποχή οικονομικού άγχους, οι ηγέτες των επιχειρήσεων άξιζαν καλύτερα από τη χαζοχαρούμενη ομιλία του πρωθυπουργού»...
Πηγή: naftemporiki.gr

Οι μωβ μέδουσες κάνουν «απόβαση» σε νησιά των Κυκλάδων
Ποιος χειμώνας; Οι μέδουσες πλέουν ακόμα σε πελάγη ευτυχίας στο Αιγαίο! Σε πολλά νησιά των Κυκλάδων, όπως η Μύκονος, η Σύρος και η Τήνος, έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο της εμφάνισης ολόκληρων κοπαδιών από μέδουσες, οι οποίες συχνά ξεβράζονται κατά χιλιάδες στην ακτή.
Πρόκειται άλλωστε για τις μέδουσες του είδους «Pelagia nostiluca», ενός πελαγικού είδους που ζει κυρίως σε τροπικά νερά. Οταν είναι νεαρές, το χρώμα τους είναι πορτοκαλοκαφέ και όταν ενηλικιώνονται παίρνουν ένα πιο έντονο πορφυρό – μωβ χρώμα. 
Η γοητεία τους πάντως είναι παραπλανητική και καλό είναι να τις αποφεύγουμε όταν τις συναντάμε. Εξαιτίας μιας νευροτοξίνης στον οργανισμό τους, καταφέρνουν τσιμπήματα πολύ επώδυνα για τον άνθρωπο. Τα κνιδοκύτταρα στα διαφανή πλοκάμια τους περιέχουν τις νηματοκύστες που εγχέουν τοξίνη στη λεία τους. Δεδομένου ότι μπαίνουμε στον χειμώνα, οι ειδικοί κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου στους χειμερινούς κολυμβητές, οι οποίοι θα πρέπει να προσέχουν. 
Πηγή: kathimerini.gr

«Battleship Berlin», ντοκιμαντέρ για μπρουταλιστικό κτήριο που απειλείται
Το εργαστήριο Mäusebunker, το οποίο σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Gerd και Magdalena Hänska για έρευνα σε ζώα και οικοδομήθηκε μεταξύ 1971 και 1981 στο Βερολίνο, απειλείται με κατεδάφιση. Το Mäusebunker εκκενώθηκε το 2010 και εκστρατείες να περισωθεί έχουν βάλει φρένο σε σχέδια κατεδάφισής του.
Προς υπεράσπιση του κτηρίου μπρουταλιστικού ρυθμού, ο σκηνοθέτης Nathan Eddy δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «Battleship Berlin», όπου αιχμαλωτίζει το κτήριο από όλες τις γωνίες, αναδεικνύοντας το ιδιαίτερο πυραμιδοειδές σχήμα του, τις μπλε σωληνώσεις που προεξέχουν και τα μεγάλα τριγωνικά παράθυρά του. Ελπίζει ότι το ντοκιμαντέρ μπορεί να συμβάλλει «στην ανάδειξη της πολιτιστικής αξίας της μπρουταλιστικής αρχιτεκτονικής» σε όλον τον κόσμο. 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η μαγεία των Χριστουγέννων και ο Πατριάρχης
Επέστρεψε χθες το βράδυ (ίσως για πρώτη φορά τόσο νωρίς) στο κέντρο της Αθήνας η μαγεία των Χριστουγέννων. Άναψε στην Πλατεία Συντάγματος το πανύψηλο, 19 μέτρων, χριστουγεννιάτικο δέντρο που έφερε ο Δήμαρχος από το Καρπενήσι. Πάνω του έχει 60.000 λαμπάκια, μήκους 5 χιλιομέτρων, ενώ όλο το Σύνταγμα έχει περίπου 350.000 λαμπάκια, με μήκος 29,5 χιλιόμετρα.
Ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης ήταν μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» και είδαν μαζί το δένδρο. Ο Πατριάρχης χειροκροτούσε. Ίσως να είναι η πρώτη φορά που ο Οικουμενικός Πατριάρχης είδε ζωντανά την φωταγώγηση του κέντρου της Αθήνας και όπως είπαν το καταχάρηκε. 
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου