15 Μαρτίου 2022

Τα «Ωραία» της Ημέρας 15.3.2022

Με φόντο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία:
Η Δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα (φωτο αριστερα) διέκοψε το δελτίο ειδήσεων της ρωσικής TV με πλακάτ και συνθήματα κατά της Ρωσικής εισβολής και συνελήφθη.
Ο Ίλον Μασκ κάλεσε σε μονομαχία τον Πούτιν για την Ουκρανία.
Ακτιβιστές κάνουν καταλήψεις σε σπίτια Ρώσων ολιγαρχών και συγγενών των Πούτιν και Λαβρόφ.
BAFTA 2022: Με «μήνυμα», τη γνωστή χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο, στον Πούτιν.

Δημοσιογράφος διακόπτει το δελτίο ειδήσεων της ρωσικής TV με συνθήματα 

Η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα (και φωτογραφία επάνω αριστερά) της Ρωσικής Τηλεόρασης, το βράδυ της Δευτέρας διέκοψε το δελτίο ειδήσεων κρατώντας ένα πλακάτ με συνθήματα κατά της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Η Μαρίνα μπήκε αιφνιδιαστικά στο στούντιο, στάθηκε πίσω από την παρουσιάστρια και άνοιξε ένα πλακάτ που έγραφε: No War (όχι στον πόλεμο) και στα Ρωσικά: «Μην πιστεύετε την προπαγάνδα. Εδώ σου λένε ψέματα» – «Η ευθύνη αυτής της επιθετικότητας βρίσκεται στους ώμους ενός μόνο ατόμου, του Βλαντιμίρ Πούτιν». Η ίδια φώναξε: «Σταματήστε τον πόλεμο! Όχι στον πόλεμο!». Και φυσικά συνελήφθη.
Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 30.000 ρούβλια (255 ευρώ) στη δημοσιογράφο Μαρίνα Οβσιανίκοβα, κρίνοντάς την ένοχη για παραβίαση της νομοθεσίας περί διαμαρτυρίας. «Σχετικά με αυτή τη γυναίκα, αυτό είναι χουλιγκανισμός», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ περιγράφοντας την πράξη της δημοσιογράφου.
Πηγή: kathimerini.gr

Ο Ίλον Μασκ κάλεσε σε μονομαχία τον Πούτιν

Ο ιδρυτής των εταιρειών SpasceX και Tesla, Ίλον Μασκ, κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλανίιμιρ Πούτιν σε μονομαχία για την Ουκρανία. Ο Μάσκ έκανε την πρόταση αυτή μέσω Twitter σε τρείς γλώσσες, στα αγγλικά, ουκρανικά και ρωσικά.
«Με αυτό προκαλώ τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε μονομαχία για την Ουκρανία» έγραψε ο Μασκ. Επίσης ο Μάσκ με tweet ρωτάει αν ο πρόεδρος Πούτιν είναι έτοιμος για αυτή την αναμέτρηση, με ετικέτα στη σελίδα του Ρώσου προέδρου στο Twitter.

Elon Musk @elonmusk
I hereby challenge Владимир Путин to single combat Stakes are Україна
1:09 μ.μ. · 14 Μαρ 2022·Twitter for iPhone

Ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, πιστός υποστηρικτής του Πούτιν και λάτρης των πολεμικών τεχνών, συνέστησε πάντως στον Μασκ να μην τα βάζει με τον Ρώσο πρόεδρο επειδή «ανήκουν σε πολύ διαφορετικές κατηγορίες» βάρους. «Δεν θα ήταν εντός του αθλητικού πνεύματος του Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς (Πούτιν) να αγωνιστεί με έναν αδύναμο αντίπαλο», έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram, αντιπροτείνοντας στον επιχειρηματία να πάει για προπόνηση σε κάποιο από τα πολλά αθλητικά κέντρα της Τσετσενίας…
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ , twitter.com

Καταλήψεις σε σπίτια Ρώσων ολιγαρχών και συγγενών του Πούτιν 

Στόχος ακτιβιστών φαίνεται ότι έχουν γίνει Ρώσοι ολιγάρχες αλλά και συγγενείς μελών της ρωσικής κυβέρνησης, που γίνονται αποδέκτες της διαμαρτυρίας για την εισβολή στην Ουκρανία.
Στο στόχαστρό τους έχουν βρεθεί ο Ρώσος ολιγάρχης Νεριπάσκα, καθώς πραγματοποίησαν κατάληψη στο σπίτι του στο Λονδίνο, η οποία τερματίστηκε μετά από παρέμβαση των αστυνομικών αρχών.
Κατάληψη έγινε και στη βίλα του πρώην γαμπρού του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Γαλλία. Kραδαίνοντας την ουκρανική σημαία, ένας Γάλλος ακτιβιστής ο Πιερ Χάφνερ, μέλος του γαλλικού κινήματος «Κίτρινα Γιλέκα», «κατέλαβε» όπως είπε την ιδιοκτησία του Κιρίλ Σαμάλοφ, πρώην γαμπρού του Ρώσου προέδρου (πρώην σύζυγο της μικρότερης κόρης του Πούτιν, Kατερίνα Τιχόνοβα), αξίας 3,7 εκατομμυρίων ευρώ, στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας.
Τέλος, το Σάββατο, διαδηλωτές στην καρδιά του Λονδίνου περικύκλωσαν το πολυτελές διαμέρισμα, της Πολίνα Κοβάλεβα, θετής κόρης του Λαβρόφ, κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ο πατέρας σου είναι δολοφόνος».
Πηγή: protothema.gr

BAFTA 2022: Με «μήνυμα» στον Πούτιν

Τα βρετανικά κινηματογραφικά βραβεία BAFTA, που θεωρούνται προάγγελοι των Όσκαρ, απονεμήθηκαν το βράδυ της Κυριακής, σε μια λαμπερή βραδιά γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές, στο Royal Albert Hall του Λονδίνου.
«Οι σκέψεις μας αυτή τη στιγμή είναι στους ανθρώπους που βασανίζονται από την εισβολή στην Ουκρανία» είπε με νόημα η Ρέμπελ Γουίλσον, παρουσιάστρια της βραδιάς, στέλνοντας μάλιστα και ένα δημόσιο μήνυμα στον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, κάνοντας τη γνωστή χειρονομία με το μεσαίο της δάχτυλο. «Η χειρονομία πάει στον Πούτιν» ξεκαθάρισε, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.
Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους φορούσαν στο πέτο τους καρφίτσα με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας ως ένδειξη συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό.
Στην τελετή ξεχώρισαν η θριαμβευτική επικράτηση της ταινίας του Netflix «The Power of the Dog» και η ειδική αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη, στην ενότητα των σπουδαίων καλλιτεχνών που έφυγαν από τη ζωή τη χρονιά που πέρασε.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου