31 Μαρτίου 2022

Η φρικτή παιδοκτόνος της Πάτρας κυρίαρχο θέμα της επικαιρότητας

Με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Ο κόσμος που βρίσκόταν στο σημείο την αποδοκίμασε φωνάζοντας «γιατί;» και «σκύλα, φόνισσα, ομολόγησε!».

Στο πλαίσιο της έρευνας για την πολύκροτη υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις ότι η 33χρονη δηλητηρίασε το μεγαλύτερο από τα τρία της παιδιά, την 9χρονη Τζωρτζίνα, που άφησε την τελευταία της πνοή την 29η Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Είχαν προηγηθεί ο θάνατος της 3,5 ετών Μαλένας, το καλοκαίρι του 2019 και της μόλις 6 μηνών Ιριδας, το 2021.

«Κλειδί» στην υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρα, που είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης η Ρούλα Πισπιρίγκου, ήταν η κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη.που φέρεται να υποστήριξε ότι η χορήγηση της ουσίας κεταμίνη που χορηγήθηκε στην 9χρονη ήταν μάλλον ενδοφλέβια. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ότι η ποσότητά της τοξικής ουσίας που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν ικανή ώστε να επιφέρει τον θάνατο ακόμη και σε έναν ενήλικα εκτιμώντας ότι η 9χρονη δεν άντεξε για περισσότερο από δέκα λεπτά πριν καταλήξει. 

Από το διαβιβαστικό της αστυνομίας που υπάρχει στη δικογραφία, αποκαλύπτεται ότι την παραμονή της δολοφονίας της άτυχης μικρής, η μητέρα της, ουσιαστικά προανήγγειλε την αποτρόπαιη πράξη της. Όπως έχουν καταθέσει νοσηλευτές και γιατροί τους είπε επι λέξει: «Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα»!

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι θάνατοι και των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας.

Επισκιάζει κάθε άλλο θέμα της επικαιρότητας

Όχλος. Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη στο georgopalis.com

Όχλος μαινόμενος τότε, σκοταδισμός, κραυγές "θάνατος", "στην πυρά", τον μεσαίωνα... Όχλος μαινόμενος και σήμερα με τα κινητά να παίρνουν φωτιά και να γράφουν ιστορία. "Εργαλειοποίηση" της τραγωδίας και επικοινωνιακά σόου... Υποκρισία παντού και πάντα. 

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου από ανάρτησή του στο twitter

"Από τη στιγμή που ασκήθηκε δίωξη κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου, κάθε άλλο θέμα της επικαιρότητας έσβησε. Ούτε πόλεμος στην Ουκρανία υπάρχει, ούτε φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος, ούτε τρομαγμένα βλέμματα οδηγών στις ταμπέλες των βενζινάδικων υπάρχουν". όπως σχολίαζει ο Δημήτρης Ευθυμάκης στο Protagon.gr. Και ο ίδιος προσθέτει: 

"Γύρω μας υπάρχει μόνο η Πισπιρίγκου. Η φρικτή παιδοκτόνος. Πώς είναι δυνατόν να σκότωσε την Τζωρτζίνα, τι γίνεται μέσα στο μυαλό της, τι ένιωθε την ώρα που το έκανε, πώς ακριβώς το μεθόδευσε και πώς το πραγματοποίησε. Το ειδεχθέστατο (πολλαπλό;) έγκλημα αναλύεται δευτερόλεπτο το δευτερόλεπτο"... "Η ανθρώπινη φύση νιώθει μια αλλόκοτη ηδονή μπροστά σε τέτοιες φρικαλέες υποθέσεις. Οσο πιο ανήκουστο το έγκλημα, τόσο διεγείρεται η κοινή γνώμη".

Η υπόθεση της "φρικτής παιδοκτόνου" ασφαλώς συγκλονίζει το πανελλήνιο. Ας μη μας διαφεύγει όμως πως η Δικαιοσύνη απονέμεται από τους δικαστές στα δικαστήρια και όχι από τον όχλο στα πεζοδρόμια!

afirimeno.com
Με πληροφορίες από kathimerini.gr, protothema.gr, protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου