8 Μαρτίου 2022

Φωτογραφίες του Άρη Μεσσήνη από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Δέκα εικόνες του φωτορεπόρτερ του AFP, Άρη Μεσσήνη, σ
τον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Εικόνες με φοβισμένα πρόσωπα και φόντο την καταστροφή που αφήνει ο πόλεμος.

Φωτογραφία επάνω αριστερά: 7 Μαρτίου 2022, στιγμιότυπο από την εκκένωση της πόλης Irpin, βορειοδυτικά του Κιέβου.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 1,7 εκατ. Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν (μέχρι χθες) εγκαταλείψει τη χώρα από τη στιγμή που άρχισε η εισβολή.

«Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις οικογένειες να διαλύονται, να διώχνονται από τα σπίτια τους εξαιτίας ενός παράλογου πολέμου, χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει».

Aris Messinis στην περιοχή Ουκρανία.
6 Μαρτίου στις 6:54 μ.μ. ·
Σε μια πρώτη γραμμή:

Aris Messinis στην τοποθεσία Ουκρανία.
5 Μαρτίου 2022 στις 4:31 μ.μ. ·
Πολίτες εκκενώνουν την πόλη Irpin, βορειοδυτικά του Κιέβου, κατά τη διάρκεια ισχυρών βομβαρδισμών και βομβαρδισμού στις 5 Μαρτίου 2022. Ουκρανία και Ρωσία συμφώνησαν να δημιουργήσουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την εκκένωση πολιτών στις 3 Μαρτίου 2022 σε δεύτερο γύρο συνομιλιών από τότε που εισέβαλε η Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε κορυφαίος Ουκρανός αξιωματούχος.



Ωστόσο, η Ουκρανία κατηγόρησε τη Μόσχα ότι (στο δεύτερο γύρο συνομιλιών) άνοιξε διαδρόμους με προορισμό είτε τη Ρωσία είτε τη Λευκορωσία, χαρακτηρίζοντας την πρακτική αυτή «ανήθικη». Χθες Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε ο 3ος γύρος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς διπλωμάτες, που έληξε χωρίς ουσιώδες αποτέλεσμα.  Μικρή μόνο πρόοδος σημειώθηκε όσον αφορά στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους.

Aris Messinis στην τοποθεσία Ουκρανία.
4 Μαρτίου 2022 στις 7:04 μ.μ. ·

Σκηνές φρίκης

Aris Messinis στην πόλη Κίεβο.
2 Μαρτίου 2022 στις 7:52 μ.μ. ·
Αστυνομικοί και στρατιωτικό προσωπικό απομακρύνουν τα πτώματα πολιτών που σκοτώθηκαν στη χθεσινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε τον κεντρικό πύργο τηλεόρασης του Κιέβου, στο Κίεβο στις 2 Μαρτίου 2022. Μια εμφανής ρωσική αεροπορική επιδρομή έπληξε τον κύριο τηλεοπτικό πύργο του Κιέβου στην καρδιά της ουκρανικής πρωτεύουσας την 1η Μαρτίου 2022.



Aris Messinis στην πόλη Κίεβο.
1 Μαρτίου 2022 στις 3:04 μ.μ. ·
Μέλη μιας ουκρανικής μονάδας πολιτικής άμυνας περνούν νέα όπλα επίθεσης στην απέναντι πλευρά μιας ανατιναγμένης γέφυρας στο βόρειο μέτωπο του Κιέβου την 1η Μαρτίου 2022:

Πηγή: Από αναρτήσεις του Άρη Μεσσήνη στα κοινωνικά δίκτυα και συγκεκριμένα στο
facebook Aris Messinis και στο twitter Aris Messinis @ArisMessinis

Σχετική ανάρτηση: Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - Φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου