14 Μαρτίου 2022

Η Ελλάδα έχει τον τέταρτο πιο υψηλό Ειδικό Φόρο στη βενζίνη στην ΕΕ

Η Ελλάδα έχει τον τέταρτο πιο υψηλό Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στη βενζίνη ανάμεσα στο σύνολο των χωρών μελών της ΕΕ, ο οποίος επιβαρύνει την τιμή πώλησης στα πρατήρια κατά 0,70 ευρώ ανά λίτρο.

Με το ράλι στην τιμή των υγρών καυσίμων να συνεχίζεται και τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για περαιτέρω άλμα στο κόστος της βενζίνης έως και τα 2,5 ευρώ/λίτρο στην Ελλάδα έως τα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να δούμε ποια είναι η θέση που κατέχει η χώρα μας ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ όσον αφορά το ύψος του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβάλλεται αυτή τη στιγμή στο συγκεκριμένο είδος καυσίμου.

Σύμφωνα με την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ελάχιστο ύψος που προβλέπεται όσον αφορά τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στη βενζίνη ανέρχεται στα 0,36 ευρώ/λίτρο. Ωστόσο, λίγες είναι οι χώρες που υιοθετούν το ελάχιστο αυτό όριο…

Την πρωτιά, αυτή τη στιγμή, έχει η Ολλανδία, στην οποία ο ΕΦΚ ανέρχεται στα 0,81 ευρώ/λίτρο, ακολουθούν η Ιταλία με 0,73 ευρώ/λίτρο και η Φινλανδία με 0,72 ευρώ/λίτρο. Η χώρα μας κατέχει την τέταρτη θέση, καθώς κάθε λίτρο αμόλυβδης βενζίνης επιβαρύνεται αυτή τη στιγμή, βάσει του σχετικού φόρου, κατά 0,70 ευρώ/λίτρο.

Ο χαμηλότερος ΕΦΚ επιβάλλεται στην Ουγγαρία και διαμορφώνεται στα 0,34 ευρώ/λίτρο (κάτω από το ελάχιστο προβλεπόμενο όριο στην ΕΕ λόγω της συναλλαγματικής ισοτιμίας). Ο επόμενος πιο χαμηλός ΕΦΚ επιβάλλεται στη Βουλγαρία (0,36 ευρώ/λίτρο), ενώ πίσω της ακολουθούν η Πολωνία και η Ρουμανία, αμφότερες με 0,37 ευρώ/λίτρο.


Ο Ειδικός Φόρος Kατανάλωσης στο ντίζελ κίνησης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει για τα κράτη μέλη της ως κατώτατο όριο επιβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο ντίζελ στα 0,33 ευρώ/λίτρο.

Την πρωτιά όσο αφορά το ύψος του συγκεκριμένου φόρου στο ντίζελ κατέχει αυτή τη στιγμή η Ιταλία, με 0,62 ευρώ/λίτρο, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Βέλγιο, με 0,60 ευρώ/λίτρο. Η Ελλάδα επιβάλει αυτή τη στιγμή ΕΦΚ στο ντίζελ που ανέρχεται στα 0,41 ευρώ/λίτρο (13η θέση ανάμεσα στις χώρες μέλη της ΕΕ).

Η χώρα με τον χαμηλότερο ΕΦΚ στο ντίζελ είναι η Ουγγαρία, με 0,32 ευρώ/λίτρο , η Βουλγαρία και η Πολωνία, που αμφότερες επιβάλλουν φόρους της τάξης των 0,33 ευρώ/λίτρο.

Ποιες χώρες της ΕΕ μείωσαν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα

Με το κόστος των καυσίμων να έχει πάρει την ανιούσα, τέσσερις χώρες μέλη της ΕΕ έχουν ήδη προχωρήσει στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Συγκεκριμένα:

Η Γαλλία ανακοίνωσε χθες ένα πακέτο στήριξης των καταναλωτών ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο Γάλλος πρωθυπουργός Jean Castex ανακοίνωσε ότι οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ θα μειωθούν κατά 15 λεπτά ανά λίτρο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Ολλανδία, με την κυβέρνηση της χώρας να ανακοινώνει ότι από την 1η Απριλίου έως και τα τέλη του 2022 η τιμή της βενζίνης θα μειωθεί κατά 17 λεπτά το λίτρο – η μείωση στο ντίζελ θα είναι 11 λεπτά το λίτρο – μέσω μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Η Κύπρος προέβη και αυτή σε μειώσεις του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών η μείωση του σχετικού φόρου θα μειώσει την τιμή της βενζίνης κατά 7 λεπτά του ευρώ.

Τέλος, σε αντίστοιχες ενέργειες προέβη και η Πορτογαλία, με τον πρωθυπουργό Antonio Costa να δηλώνει την Παρασκευή ότι η κυβέρνησή του «θα μειώσει το φόρο πετρελαιοειδών κατά ποσό ίσο με την πιθανή αύξηση των εσόδων από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας».

Αντιμετώπιση της αύξησης στην τιμή των καυσίμων
Σχόλιο (δικό μας)

Για την αντιμετώπιση της «αδικαιολόγητης αύξηση της τιμής των καυσίμων», που έχει να κάνει και με τον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία, οι πολίτες και πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις αξιώνουν άμεση κυβερνητική παρέμβαση που θα μειώσει τον ΦΠΑ στα καύσιμα και τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, ενώ άλλοι προτείνουν να δοθεί ένα «επίδομα» στους πολίτες για να αντιμετωπίσουν την ακριβή ενέργεια.

Το πρόβλημα βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το πως και από που θα καλυφθεί το κενό των μειωμένων φόρων. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με την επιβολή άλλων πρόσθετων φόρων ή με μείωση δαπανών στον προϋπολογισμό, αναφέρουν συνήθως οι κυβερνητικοί παράγοντες, όποτε δεν πρόκειτε να υπάρξει κανένα συνολικό όφελος στους πολίτες. 

Το επιχείρημα όμως αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση που η κυβέρνησή «μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαιοειδών (εξάλλου είναι από τους υψηλώτερους στην Ευρώπη) κατά ποσό ίσο με την αύξηση των εσόδων από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας», όπως ανακοίνωσε η Πορτογαλία. Ας τολμήσει λοιπον τουλάχιστον αυτό και η ελληνική κυβέρνηση.

afirimeno.com
Με στοιχεία και πληροφορίες από: 4troxoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου