11 Μαρτίου 2022

Η Κρατική Αμυντική Βιομηχανία σε πλήρη αφασία

Μια άποψη, του υποστράτηγου ε.α. Κωνσταντίνου Φράγκου, σε άρθρο του στην "Καθημερινή" (απόσπασμα):

Κακόν άρχεσθαι υπό χερείονος (είναι ολέθριο να διοικείσαι από τους χειρότερους). Δημόκριτος

«Υπάρχει, αναμφισβήτητα, η διαπίστωση ότι η Κρατική Αμυντική Βιομηχανία (ΚΑΒ) νοσεί βαρέως, πνέει τα λοίσθια. Ποτέ δεν υπήρξε υγιής γιατί η Εξουσία δεν το επεδίωκε, δεν το επιζητούσε... Χωρίς όμως Αμυντική Βιομηχανία, κρατική και ιδιωτική, δεν μπορούμε να μιλάμε για Αμυνα και Αποτροπή. Ας δούμε όμως, εν ολίγοις, τι εννοούμε όταν λέμε ΚΑΒ.

• 
ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων). Το 1978 κρατικοποιήθηκε η αυστριακή STEYR, εξ ης προέκυψε η ΕΛΒΟ. Ηταν ένας στιβαρός και σύγχρονος Οργανισμός. Μετά 36 χρόνια ζημιογόνου πορείας, απαξίωσης και υπονόμευσης η εταιρεία πτώχευσε και έκλεισε (2014). Αργότερα πωλήθηκε στην ισραηλινή PLASANT (2020)...

• Ναυπηγεία Ελευσίνας. Το άλλοτε αγλάισμα των Ναυπηγείων Ανατ. Μεσογείου (Στ. Νιάρχος). Διαλύθηκε, υποβαθμίστηκε, απαξιώθηκε μετά συντονισμένες ενέργειες κράτους και συνδικαλιστών. Πωλήθηκε έναντι πινακίου φακής στην HDW...

• ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα). Προέκυψαν από την ΕΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οπλων) και την ΠΥΡΚΑΛ (Μποδοσάκης). Η συγχώνευση επιχειρήθηκε για να προκύψει ένας σοβαρός φορέας με λιγότερη γραφειοκρατία. Επετεύχθη το αντίθετο. Γεννήθηκε ένα υδροκέφαλο τέρας με γενικούς διευθυντές περισσότερους από το σύνολο των δύο εταιρειών, ανεξέλεγκτες προσλήψεις κ.λπ... Σήμερα η εταιρεία, καταχρεωμένη, παραπαίει και οδεύει στην πτώχευση.

• ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία). Ιδρύθηκε το 1975 με προκήρυξη διαγωνισμού και με φιλοδοξίες δημιουργίας μιας σύγχρονης βιομηχανίας. Η ανάθεση του έργου έγινε στη Lockheed – Corporation, το οποίο περατώθηκε σε έξι χρόνια (1982). Το κατασκεύασμα ήταν, όντως, εντυπωσιακό αλλά η εταιρεία δεν άργησε να οδεύσει στην απαξίωση: Ανίκανες έως και ανύπαρκτες διοικήσεις, έλλειψη στοιχειώδους management, χαμηλή παραγωγικότητα... Σήμερα η εταιρεία αδυνατεί να ανταποκριθεί στην υποχρέωση της συντήρησης ιπτάμενων μέσων των Ε.Δ...

Συμπερασματικά, καταλήγουμε αβίαστα, ότι οι ΚΑΒ υπήρξαν και είναι κομματικά παραμάγαζα, πίθοι των Δαναΐδων που καταπίνουν το κρατικό χρήμα...»

Και πριν κλείσει το σχόλιό του στην "Καθημερινή" ο κ. Φράγκος προσθέτει τα εξής:

«• Το 2003, όταν ο κ. Ερντογάν ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας στην Τουρκία, βρήκε μια αμυντική βιομηχανία στα ίδια χάλια με τη δική μας. Αμέσως έλαβε σκληρά μέτρα. Εψαξε και βρήκε έναν Τούρκο τεχνοκράτη, με περγαμηνές σε εταιρείες εξοπλισμών (ΗΠΑ, Γαλλία) και τον διόρισε υφυπουργό Εξοπλισμών. Στη συνέχεια προκηρύχθηκαν όλες οι θέσεις των επικεφαλής Αμυντ. Βιομηχανιών και έγινε εκμετάλλευση των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων (Α.Ω.). Σήμερα η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία κάνει θαύματα.

• Στα καθ’ ημάς τα Α.Ω. υπήρξαν η μεγαλύτερη απάτη στην αγορά των οπλικών συστημάτων. Πρόκειται για πρωτοφανή ληστεία του δημοσίου χρήματος. Τα κεφάλαια αντί να εισέρχονται στις αμυντικές βιομηχανίες για εισαγωγή τεχνολογίας, δημιουργία θέσεων εργασίας, ληστεύτηκαν από επιτήδειους με συνεργασία κρατικών λειτουργών. Εξαιρέσεις ελάχιστες.

• Και τώρα τι γίνεται; Αμεση κινητοποίηση, αποτοξίνωση από τα κόμματα, διορισμός managers στις αμυντικές βιομηχανίες, υπαγωγή της ΕΑΒ στο Υπ. Αμυνας, διεκδίκηση Βιομ. επιστροφών.
»

Πηγή: kathimerini.gr

Σχετικές αναρτήσεις:
Μια σύντομη ιστορία της ΠΥΡΚΑΛ (4.4.2021)
Τα θρυλικά φορτηγά Στάγιερ αποστρατεύονται (19.11.2020)
Πρόταση εξαγοράς των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά από την αμερικανική ΟΝΕΧ (8.9.2018)
Στο Στάγιερ -Steyr- της Αυστρίας το Δεκέμβρη (15.12.2015)
Σενάρια για ΕΑΣ - ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ (28.8.2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου